Frenkie de Jong slaat terug na kritiek

Foto: Frenkie de Jong slaat terug na kritiek

Frenkie de Jong is natuurlijk een geweldige voetballer, maar als hij kritiek krijgt, dan wordt er vaak één ding gezegd: hij maakt te weinig doelpunten, geeft te weinig assists en is niet beslissend genoeg. De voetballer van FC Barcelona en het Nederlands elftal denkt daar het zijne van.

Frenkie de Jong: ‘Heeft Toni Kroos zoveel goals en assists dan?’

Ruud Gullit stelde eerder deze week dat ‘Oranje iemand als Toni Kroos mist’: “We missen bepalende spelers. Iemand zoals Toni Kroos. Dankzij hem is Duitsland nieuw leven ingeblazen. In ons land wordt dan altijd Frenkie de Jong naar voren geschoven. Het is vervelend om te zeggen, maar waarop is dat gebaseerd? Op het WK in Qatar hebben we hem te weinig gezien. Nu komt hij terug van een blessure, wat het extra lastig maakt. Of hij de Nederlandse Toni Kroos is? Of die vergelijking fair is of heeft hij toch zijn beperkingen als leider van een elftal als Oranje op het hoogste niveau? Ik denk dat hij het qua spel in zich heeft.”

In gesprek met het Algemeen Dagblad slaat De Jong nu terug: “Of Gullit mij prikkelt met zijn woorden? Af en toe prikkelt het me wel. Tegelijkertijd denk ik: iedereen kan een mening hebben. Het maakt verder niet uit of ik het ermee eens ben. Ik denk zelf dat ik heel dwingend ben in het spel, ook bij Oranje. Maar mensen zien dwingend als: goals en assists. Ik heb een bepaalde rol in het elftal, zoals elke speler die heeft. Het is niet zo dat ik én de opbouw verzorg én het spel maak én assists geef en scoor.”

“Iemand die dat allemaal combineert, zo’n speler is er nog nooit geweest in het voetbal”, vervolgt de spelmaker. “Toni Kroos beëindigt nu zijn carrière. Geweldige speler. Maar heeft die zoveel goals en assists dan?” De 34-jarige Kroos staat op dit moment op 73 goals en 166 assists, waar de 27-jarige De Jong het moet doen met 37 goals en 47 assists.

Heeft hij gelijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
850+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie