Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Frankrijk
21 juni 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Frenkie de Jong haalt Ajax-succes aan: “Dan kan je er opeens niets van”

Foto: Frenkie de Jong haalt Ajax-succes aan: “Dan kan je er opeens niets van”

Frenkie de Jong kreeg recentelijk de nodige kritiek te verwerken van Oranje-icoon Ruud Gullit. De middenvelder wordt volgens de oud-international te veel op een voetstuk geplaatst. Gullit ziet wel de potentie, maar vindt dat De Jong nog te weinig bepalend is voor het Nederlands elftal. De Jong is het er dan ook niet mee eens dat hij te weinig rendement heeft.

De Jong slaat kritiek van zich af

In De Telegraaf vertelt De Jong geprikkeld te worden door de woorden van Gullit. “Iedereen mag zijn mening hebben en geven, of ik het er nu wel of niet mee eens ben. Voor mezelf ben ik heel dwingend aanwezig in het spel. Zonder dat sommigen het zien.” Volgens De Jong moet niet alles gerelateerd worden aan doelpunten en assists, dat volgens hem niet alles is. “Soms lukt het niet om dwingend te zijn. Of je bent het, maar omdat je niet wint wordt het niet gezien. Het ligt ook een beetje aan het team en de teamprestatie.”

De Jong ziet een bepaalde rol voor zichzelf weggelegd binnen het elftal die andere dingen vragen. “Het is niet zo dat ik de opbouw verzorg, het spel maak, de ballen afpak, de assists geef en de goal maak. Nu overdrijf ik het een beetje, maar zo’n speler is er nooit geweest. Ik ben altijd betrokken in het spel en dat is ook een onderdeel van dwingend aanwezig zijn.”

De ochtendkrant verwijst vervolgens naar het succesjaar van Ajax in 2018/2019 waarin De Jong zeer dominant aanwezig was. “Na een halvefinaleplaats in de Champions League met Ajax volgt waardering.” De middenvelder vindt het echter krom hoe snel die waardering om kan slaan. “Als je het jaar daarop hetzelfde speelt en strandt in de groepsfase, dan kan je er opeens niets van. Vaak wordt niet gekeken hoe een speler echt speelt, maar wordt hij beoordeeld op hoe het team speelt.”

Toont Frenkie de Jong te weinig rendement in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
244+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie