Fout tanken kost Abramovich een fortuin

Soccernews

[img align=left]uploads/abramovich, roman jacht[/img]De bemanning van het jacht van Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft een grote fout gemaakt bij het tanken.

Zo werd er tijdens een tussenstop op Malta in tank van het superjacht Pelorus benzine in plaats van diesel getankt. Het schip moet nu hersteld worden, wat toch enkele weken in beslag zal nemen. Hierdoor moet de miljardair en zijn familie hun vakantie in de Middellandse Zee noodgedwongen wijzigen.

Een volle tank is voldoende voor een reis om de wereld en kost ongeveer 170.000 euro. Dit is nog niets in vergelijking met het leeghalen en reinigen van de tank. Dat zou volgens specialisten zeker 1,5 miljoen euro kosten. Indien de motor vervangen moet worden, komt er nog eens een slordige 9 miljoen euro bij.

Abramovich heeft in totaal vier jachten. De Pelorus is met zijn 115 meter het op vijf na grootste jacht ter wereld. Hij is langer dan het voetbalveld in het Chelsea-stadion Stamford Bridge en heeft een 40-koppige bemanning. Kostprijsje van al dit moois: 100 miljoen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie