FIFPro uit zorgen: ‘Vrouwenvoetbal in gevaar door coronacrisis’

Foto: FIFPro uit zorgen: ‘Vrouwenvoetbal in gevaar door coronacrisis’

Spelersvakbond FIFPro maakt zich zorgen om het vrouwenvoetbal ten tijde van de coronacrisis. In een rapport van de vakbond valt te lezen dat de groei van vrouwenvoetbal op professioneel niveau in gevaar is door de uitbraak van het coronavirus en de gevolgen daarvan op de voetbalwereld.

‘We leven in een ongekende tijd en hebben de verantwoordelijkheid als wereldwijd orgaan om samen te komen en de voetbalindustrie te ondersteunen’, schrijft secretaris-generaal Jonas Baer-Hoffmann van de FIFPro.

 FIFPro vreest dat door de economische stilstand clubs die normaal gesproken winstgevend en financieel gezond zijn, nu in de problemen kunnen komen en dat dit een ‘bijna existentiële bedreiging’ vormt voor het vrouwenvoetbal. ‘Het ontbreken van bescherming en een wereldwijde cao in het vrouwenvoetbal heeft tot gevolg dat vrouwelijke voetballers uiterst kwetsbaar zijn’, staat in het rapport te lezen. Baer-Hoffmann vervolgt: ‘Als clubs omvallen, verdwijnen ze misschien voorgoed. Ons doel moet niet alleen zijn om dit te voorkomen, maar ook om een sterk fundament voor de toekomst te leggen.’

Enkele adviezen van de FIFPro zijn dat de zorg voor speelsters voorop moet staan, dat er financiële maatregelen getroffen moeten worden voor speelsters, clubs en competities en dat investeringen die voor de crisis zijn gedaan, niet worden teruggetrokken. De voetbalindustrie moet volgens de vakbond solidariteit tonen om te voorkomen dat het vrouwenvoetbal extreme schade lijdt.

Zorgelijk?

  • Absoluut
  • Dat komt wel goed
13+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie