Feyenoord op rand van volgende ronde in Youth League na nieuwe zege

Feyenoord Onder-19 is bijna zeker van de volgende ronde in de Youth League. Dinsdag versloeg de ploeg van Robin van Persie Lazio met 1-3.

Rotterdammers rekenen via fraaie goals af met Lazio

Met zeven punten in de eerste drie duels was Feyenoord uitstekend begonnen aan deze editie van de Youth League. Met een zege in Rome zou er een reuzenstap gezet worden richting de volgende fase van het toernooi. Binnen tien minuten hadden de Rotterdammers al de voorsprong te pakken. Aymen Sliti kwam in balbezit aan de rechterkant van het strafschopgebied. Hij trok naar binnen, zocht de ruimte en krulde met links vervolgens prachtig raak in de verre bovenhoek: 0-1.

Een kwartier later kwam Lazio op gelijke hoogte. Bij een corner tastte Feyenoord-doelman Ismail Ka mis, Felipe Bordon kon profiteren door de 1-1 binnen te knikken. De bezoekers rechtten de rug en namen halverwege het tweede bedrijf opnieuw de voorsprong. Na een fraaie aanval bediende Leo Sauer Nestor Groen, die de 1-2 raak schoot.

1-3 eindstand

In de blessuretijd werd de zege definitief veiliggesteld door de Feyenoord-talenten. Fabiano Rust veroverde de bal na een licht duwtje, om het leer vervolgens knap hoog in het doel te schieten: 1-3.

Door de zege kwam Feyenoord op tien punten in de groep. Als Atlético Madrid vandaag tegen Celtic minimaal een punt haalt, zijn de Rotterdamse zeker van de volgende (tussen)ronde. De nummer één in de poule plaatst schaart zich direct bij de laatste zestien en de nummer twee speelt de tussenronde.

Opstelling Feyenoord Onder-19: Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Plug; Zechiël, Kraaijeveld, Groen (75′ Rust); Sauer, Redmond, Sliti (84′ Ouarghi)