‘Feyenoord doet nieuw bod op Mexicaanse opvolger Kökçü’

Foto: ‘Feyenoord doet nieuw bod op Mexicaanse opvolger Kökçü’

Feyenoord bereidt zich achter de schermen voor op een vertrek van Orkun Kökçü. De aanvoerder wordt in verband gebracht met allerlei clubs uit de Premier League en daarom moet er een opvolger klaar staan. Luis Chávez staat nog altijd bovenaan het lijstje van directeur Dennis te Kloese.

In de winterse transferperiode deed Feyenoord al een poging om Chávez binnen te halen. Het bod op de Mexicaanse middenvelder kwam echter te laat binnen bij Pachuca. Met nog twee uur tot de transferdeadline konden Feyenoord en Pachuca de deal niet rond krijgen. De clubs zouden het eens zijn geworden over de transfersom, maar Pachuca verhoogde daarna de vraagprijs naar acht miljoen euro. De transfer kwam onder tijdsdruk te staan en ketste af. Toch wil Feyenoord deze zomer een nieuwe poging wagen.

Feyenoord heeft volgens W Deportes al een persoonlijk akkoord bereikt met Chávez. De middenvelder gaf onlangs in gesprek met SoccerNews.nl aan graag de stap naar Europa te willen maken. “Natuurlijk is het een droom voor mij om naar Europa te gaan. Ik moet me concentreren op mijn club en de nationale ploeg om de dingen goed te doen. Dan kan ik mogelijk naar Nederland of een andere competitie in Europa”, vertelde Chávez.

De concurrentie is volgens Mexicaanse media toegenomen nu ook ook FC Porto en Valencia worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van de Mexicaans international. De president van Pachuca, Armando Martínez, geeft Feyenoord de beste kansen, omdat Chávez al een persoonlijk akkoord zou hebben bereikt met de koploper van de Eredivisie. Dennis te Kloese, de algemeen directeur van Feyenoord, weet hoe veel hij moet betalen voor de middenvelder en heeft ruim ervaring met zaken doen in Latijns-Amerika, gezien zijn achtergrond bij Chivas, Tigres en de Mexicaanse voetbalbond.

Moet Feyenoord acht miljoen betalen voor Chávez?

  • Ja, goede vervanger voor Kökçü.
  • Nee, dat is te veel geld.
1012+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie