Farioli gooit deur dicht: ‘Geen nieuwe Antony of Martínez bij Ajax’

Foto: Farioli gooit deur dicht: ‘Geen nieuwe Antony of Martínez bij Ajax’

Francesco Farioli is geen voorstander van het scouten en kopen van Zuid-Amerikaanse spelers. De nieuwe Ajax-trainer stelt dat hij moeilijk kan inschatten hoe zij het in Europa zullen doen.

Francesco Farioli is geen voorstander van het halen van Zuid-Amerikaanse spelers

Dat vertelde Ajax-scout Van der Zee over de Italiaan. “Toevallig zei onze nieuwe trainer (Francesco Farioli, red.) afgelopen week tegen me dat hij Zuid-Amerikanen niet kan scouten. Hij zei dat hij niet kan inschatten hoe ze het in Europa gaan doen”, klonk het bij NOS Langs de Lijn. “De grote kunst is om dat wel te doen. Het kan natuurlijk geweldige dingen opleveren, want de prijs is over het algemeen vrij goed in verhouding met Europa. In Zuid-Amerika kan je nog parels halen.

Van der Zee deed in de voorgaande jaren juist goed zaken in Zuid-Amerika door onder meer Antony en Lisandro Martínez naar Amsterdam te halen. Hij keek uit naar de Copa América, die deze week begon. “Het is mijn taak om dat toernooi te bekijken voor Ajax.” Dat doet hij niet op locatie, maar via de tv. “De Copa América is niet op één plek. Dit jaar is het helemaal verspreid over de Verenigde Staten. Het is heel onpraktisch om daar naartoe te gaan.”

Jeugdtoernooi interessanter

“Maar ook veel te duur en zonde van het geld, want het gaat om vedettes en oude ploegen”, vervolgde de talentspotter. “De gemiddelde leeftijd is 28 tot 30 jaar, zoals bij Argentinië. Er zijn een paar pareltjes die we in de gaten houden, maar voor mij zijn de O20- en O19-toernooien veel interessanter. Ook bij de Copa São Paulo (prestigieus jeugdtoernooi in Brazilië, red.) ben ik altijd aanwezig.”

Snap je Farioli?

  • Ja, heeft een goed punt
  • Nee, in Zuid-Amerika lopen de pareltjes
4194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie