Eto’o, Messi, Ronaldinho en Henry kunnen samen spelen

Soccernews

In een interview met de Spaanse krant [i]El Mundo[/i] vertelt de trainer van FC Barcelona, de Nederlander Frank Rijkaard, dat alle vier topaanvallers samen in de basis kunnen starten.

Rijkaard vertelde aan de Spaanse krant dat hij gelooft in een vruchtbare samenwerking tussen de [i]Fantastic Four[/i]. Volgens de Nederlander zijn er zes factoren die bepalen of de vier aanvallers samen tot grote hoogte kunnen stijgen. Als eerste noemde de oud-speler van AC Milan de kwaliteiten van een tegenstander: leunt een tegenstander achterover, kan Barcelona vol op de aanval spelen en is elke aanvaller welkom. Een tweede factor zal het vormpeil zijn, als alle spelers uit hun ritme zijn of tegelijk een slechte dag hebben, is de samenwerking gedoemd te mislukken.

Bovendien kunnen ook externe factoren een rol spelen, omstandigheden als het weer, het veld of een scheidsrechter. De andere drie onderdelen van een goed samenspel zouden volgens Rijkaard moeten komen uit een goede balans, een goed team om de aanvallers heen en het juiste moment waarop de spelers elkaar aanvoelen. Waarschijnlijk zullen al deze omstandigheden zelden in een wedstrijd ideaal zijn, alleen met vier van de zes juiste factoren moeten vele tegenstanders kunnen worden verslagen.

Lionel Messi, Samuel Eto’o, Thierry Henry en Ronaldinho hebben zich stuk voor stuk al eens bewezen op de hoogste podia. Messi maakte bijvoorbeeld een schitterende goal tegen Getafe, daar passeerde hij net als Maradonna vijf man, om vervolgens af te ronden. Henry liet eerder al schitterende dingen zien voor Arsenal en het Franse elftal, terwijl Eto’o de ene na de andere belangrijke goal maakte voor de club uit Catalonië. Tot slot werd Ronaldinho al twee maal voetballer van het jaar.

Stuk voor stuk hebben de vier profvoetballers schitterende dingen laten zien, toch blijft het de vraag of ze echt samen kunnen spelen. Rijkaard heeft vertrouwen in zijn mannen, het komende seizoen zullen we zien hoe de vier samen functioneren.

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:42
62+
‘Napoli slaat slag met enorme sensatie’
23:16
13+
”Onuitputtelijke’ Giroud en Milan akkoord over contractverlenging’
22:52
25+
Room dolgelukkig na treffen met Messi: “Heel speciaal”
22:26
73+
Speeches Blind en Wieffer bij Oranje op beeld gevangen
22:00
49+
Ajax en Curaçao verlengen samenwerking
21:36
148+
UEFA straft Mauro Júnior voor tirade tegen Sevilla
21:12
323+
“Niet verwacht dat Feyenoord zich zou melden”
20:48
85+
Ten Hag lyrisch over illuster clubicoon: “Hij is de allerbeste”
20:24
487+
‘Feyenoord-fans krijgen alsnog slecht nieuws uit Rome’
20:03
60+
Getergde Mancini niet te spreken over Italiaanse aanwas Serie A
19:39
61+
Enrique haalt uit: “Ongedierte en gieren profiteren als het slecht gaat”
19:16
233+
Atlético bevestigt slecht nieuws over Memphis
18:51
324+
‘Ajax-legende wees terugkeer in zijn hoogtijdagen af’
18:40
501+
‘Feyenoord liet groot talent lopen’
18:21
554+
Rashford onthult hét verschil tussen Louis van Gaal en Erik ten Hag
18:11
154+
“In het westen hebben ze geen idee hoe groot Twente is”
18:00
238+
Vader Ansu Fati furieus op Barça: ‘Naar Real Madrid?’
17:47
520+
PSV krijgt forse UEFA-straf voor veldbestormer
17:30
608+
Van Seumeren stelt Feyenoord als voorbeeld: ‘Ben jaloers als de pest!’
17:14
131+
Vitesse komt met statement na Abramovich-onthullingen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie