‘ESPN vooraan in gevecht om uitzendrechten Eredivisie’

Foto: ‘ESPN vooraan in gevecht om uitzendrechten Eredivisie’

ESPN heeft volgens het Algemeen Dagblad de grootste kans dat het op 8 mei de rechten van de Eredivisie krijgt toegewezen. Het medium stelt dat werkgroep van clubs en de overkoepelende Eredivisie CV niet overtuigd zijn van het bod van de concurrentie.

Concurrentie voor ESPN

De sportzender heeft de uitzendrechten van de Eredivisie al jarenlang in het bezit en hoopt de competitie ook voor de periode van 2025 tot 2035 in handen te krijgen. Het deed de partijen dan ook een bod van 1,7 miljard euro dat over tien jaar wordt uitgesmeerd, waarmee de clubs significant meer geld krijgen dan in het verleden.

Het zorgde direct voor enthousiasme bij de clubs, die in de huidige tijden zo snel mogelijk tot een akkoord willen komen om voor financiële zekerheid te zorgen. Op 8 mei staat een vergadering op het programma, waarin het lange tijd de verwachting was dat ESPN redelijk eenvoudig de uitzendrechten zou behouden.

Twijfels bij clubs Eredivisie

Deze week veranderde echter de zaak. Een consortium van vier kabelaars (VodafoneZiggo, KPN, T-Mobile en Delta) is namelijk eveneens geïnteresseerd in de televisierechten en legde deze week bij de werkgroep van clubs en de overkoepelende Eredivisie CV een ultiem bod neer dat de clubs 2 miljard zou moeten opleveren.

Het medium stelt echter dat deze berichtgeving te rooskleurig was, aangezien het om een bruto bedrag gaat. Onderaan de streep zou het eerdere bod van ESPN minstens gelijkwaardig, en waarschijnlijk zelfs gunstiger uitpakken. Aangezien alle partijen niet overtuigd zijn geraakt van het consortium, lijken de Amerikanen op 8 mei als overwinnaar uit de strijd te komen.

Voor wie moeten de clubs kiezen?

  • ESPN
  • Het consortium
662+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie