Enorm verdriet bij Jan Boskamp: “Moeilijk om erover te praten”

Foto: Enorm verdriet bij Jan Boskamp: “Moeilijk om erover te praten”

Jan Boskamp staat bekend als immer goedlachs, maar achter de lach van de analist gaat ook een hoop verdriet schuil. Zo verloor hij in 2001 vrouw Jenny aan kanker en in 2021 pleegde kleinzoon Dennis zelfmoord. Kort daarna blies goede vriend Wim Jansen zijn laatste adem uit.

Jan Boskamp openhartig over drie overlijdensgevallen die hem zwaar vielen

Ik vind het zo moeilijk om erover te praten”, vertelt een kwetsbare Boskamp aan het blad Humo. “Verdriet kan zo’n gewicht hebben, joh. Dat het je helemaal verkruimelt. Zodra het over Dennis gaat, ga ik janken. Met Jen had ik dat ook. En ik wil dat niet. Er blijft niets van me over dan.”

“Jen en Dennis zijn niet op de normale manier gestorven. Bij Jen was het euthanasie, en Dennis… Ik ben een maand of zeven van het toneel verdwenen. Ik had Lydia, m’n lieve vrouw. Maar voor het overige: niets, niemand. Alles voelde leeg en overbodig. Ik ging niet meer naar buiten, en ik zag niet in waarom ik dat ooit wél weer zou doen. En toen belde Wimpie. Dat ik toch echt moest komen, want dat het voor hem op z’n einde liep. Dat zorgde ervoor dat ik weer recht sprong, dat ik m’n auto pakte naar Rotterdam, maar… Wimpie die stierf, dat was wéér zo’n beuk.”

“Ik heb al dat verdriet weggestopt. Ik zie niet in wat ik er anders mee zou kunnen doen. Het slijt, zeggen ze dan, de tijd doet z’n werk. Maar de tijd doet z’n werk helemaal niet! Verdriet laat zich niet op commando verkleinen. Ik hoop gewoon dat… Dat ik ze ooit eens kan weerzien. Jen. Dennis. Wimpie. Maar ik ben niet gelovig, ik vind religie zelfs onzin. Dus nee…” Maar spijt heeft hij nergens van. “Nee, dat absoluut niet. Er is verdriet gekomen, dat wel – de dingen die ik je net heb verteld. Maar ik heb nooit getwijfeld aan de manier waarop ik m’n leven heb geleid. Nooit gekeken naar wat had gekund, nooit zitten denken aan iets anders. Echt: het is een feest geweest.”

Luister jij graag naar Boskamp als analist?

  • Ja
  • Neh
3164+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie