Engeland: Dirk Kuyt helpt Liverpool langs Everton

Soccernews

[img align=left]uploads/kuyt, dirk [closeup].jpg[/img]Liverpool heeft in de slotfase van de wedstrijd de drie punten gepakt. In de afgelopen twee wedstrijden werden er geen drie punten gepakt , maar vandaag gebeurde dat wel. In de derby tegen Everton kwam Liverpool door een twee man meer situatie aan een overwinning. Liverpool begon de wedstrijd slecht door een achterstand.

De Fin Hyppiä schoot de bal in de 38e minuut in de eigen kruising van de goal 1-0. Voronin had vijf minuten na rust een geweldige kans. De Oekraïner schoot van veertien meter tegen de doelman aan. Kuyt leek de gelijkmaker te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de 54e minuut kreeg Liverpool een strafschop. Tony Hibbert haalde de aanvoerder Gerrard onderuit, waardoor Kuyt de strafschop toegekend kreeg. De Nederlander faalde niet en maakte 1-1. In de laatste minuut van de wedstrijd kregen [i]The Reds[/i] weer een strafschop. Het was dit keer een handsbal van Neville. Kuyt stond weer achter de bal en ex-Feyenoorder benutte de strafschop.