Edwin van der Sar 99 interlands, 50 keer de nul

Soccernews

Zijn debuut was tien jaar geleden, bijna op de dag af. Woensdag telt Edwin van der Sar interland nummer 100. En het beoogde einde? ‘Het WK halen en in Duitsland wereldkampioen worden. Daarna gaan de handschoenen de gracht in. Samen met de schoenen. En ikzelf misschien ook nog’, grapte de bijna-jubilaris.

De 34-jarige doelman is de tweede Nederlandse voetballer die de mijlpaal van 100 interlands bereikt. Alleen recordinternational Frank de Boer (112 keer in Oranje) ging hem voor. Het zijn feestelijke dagen voor Van der Sar die afgelopen weekeinde ook zijn handtekening zette onder een tweejarig contract met Manchester United. Kan het beter? ‘Ja, met woensdag een 3-0 overwinning op Finland.’

Wanneer zijn honderdste interland werkelijk een feit is, wordt Van der Sar voorafgaand aan de vriendschappelijke wedstrijd Nederland-Duitsland (19 augustus in Rotterdam) gehuldigd. Hij ontvangt dan een gouden schaal met daarin zijn gespeelde caps gegraveerd. Ook krijgt hij dan volgens traditie na afloop in de kleedkamer een bos bloemen en fles champagne uit handen van KNVB-directeur Henk Kesler.

[b]De cijfers van Edwin van der Sar:[/b]

[b]Interlands:[/b] 99

[b]Doelpunten:[/b] 0

[b]Debuut:[/b] 7 juni 1995, Wit-Rusland-Nederland 1-0 (EK-kwalificatie)

[b]Eindtoernooien:[/b] EK’s van 1996, 2000 en 2004. WK 1998.

[b]Invalbeurten:[/b] 0

[b]Zelf gewisseld:[/b] 9 keer

[b]Aantal interlands de nul gehouden:[/b] 50

Ook Giovanni van Bronckhorst staat op de drempel van een jubileum. De linksback kan woensdag zijn vijftigste interland spelen. Hij debuteerde als Feyenoorder op 31 augustus 1996 in het oefenduel met Brazilië (2-2) in de Amsterdam ArenA. Van Bronckhorst, tegenwoordig in dienst van Barcelona, scoorde drie keer voor Oranje.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie