Driessen velt stevig oordeel: “Het leek helemaal nergens op”

Foto: Driessen velt stevig oordeel: “Het leek helemaal nergens op”

Joseph Oosting verraste woensdagavond om in het bekerduel met PSV zijn sterkhouders Sem Steijn, Daan Rots en Mathias Kjølø op de reservebank te laten beginnen. Valentijn Driessen vond het onbegrijpelijk.

Opvallende opstelling van FC Twente

De oefenmeester had het gevoel dat hij met Ricky van Wolfswinkel, Youri Regeer en Carel Eiting in het basisteam een grotere kans zou maken om de Eindhovenaren te verslaan. Het bleek echter geen verstandige keuze te zijn. PSV had geen kind aan de tegenstander en liep uiteindelijk simpel met 3-1 over FC Twente heen.

Stevig oordeel Driessen over Oosting

Na afloop liet Oosting weten dat zijn plan niet goed had uitgepakt, maar dat hij geen spijt had van zijn keuzes. Driessen kijkt daar anders tegenaan. “Ik vond FC Twente bedroevend en PSV heeft inderdaad geweldig gespeeld. En dat zonder (Joey, red.) Veerman, (Noa, red.) Lang, (Hirving, red.) Lozano en (Ismael, red.) Saibari. En dan maken ze toch heel makkelijk het verschil”, stelt hij in de Kick-off-podcast van De Telegraaf.

“FC Twente heeft daar natuurlijk wel aan meegeholpen door met een opstelling te komen die nergens naar leek. Oosting is vorig jaar bij RKC een paar keer gelauwerd om zijn tactische vondsten. Nou, dit was echt een tactische misser van de bovenste plank”, zo stelt Driessen, die de logica achter het besluit niet inzag.

“Eiting komt opeens linksback te spelen. Ik dacht dat er een foutje was gemaakt, maar Gijs Smal stond gewoon voor Eiting. Het leek echt helemaal nergens op en ze begonnen pas te voetballen toen Steijn en Rots erin kwamen. Maar toen was het kalf al verdronken.” FC Twente staat in de Eredivisie stevig op de derde plaats. Zaterdagmiddag komt het in actie tegen NEC.

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
100+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie