Driessen stelt één voorwaarde aan Oranje-succes

Foto: Driessen stelt één voorwaarde aan Oranje-succes

Valentijn Driessen heeft goede hoop dat het Nederlands elftal ver kan komen op het EK in Duitsland. Voorwaarde daarvoor is dat Oranje wel de groepswinst pakt. Daarvoor moet het Frankrijk en Oostenrijk zien voor te blijven. Nederland zou daardoor in het gunstige deel van het schema terechtkomen.

Oranje moet vol voor groepswinst gaan

“Het Nederlands elftal moet er alles aan doen om eerste te worden in de poule”, stelt Driessen in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. “Dan kom je in de onderste helft van het speelschema uit. Dat is een speelschema dat mogelijkheden biedt. Geen Duitsland, geen Spanje, geen Portugal, geen Frankrijk omdat je die zelf in de groep hebt. Dus wat houd je dan over? Italië, Engeland en de Belgen. Dat biedt echt wel perspectief om écht ver te komen.”

Driessen noemt dat niet ondenkbaar gezien het geluk dat bondscoach Ronald Koeman al heeft gehad. “Hij heeft natuurlijk wel vaak een gouden pik gehad in allerlei opzichten. Welke bondscoach maakt het nu mee dat bij de tegenstander twee keer de beste spits niet meedoet? Tegen Polen Lewandowski en tegen Frankrijk Mbappé. Dat is natuurlijk een enorme doorslag geweest in die wedstrijd tegen Frankrijk.”

Frankrijk zien voor te blijven

Nederland moet dan ook absoluut eerste in de groep worden volgens Driessen. “Het enige wat je moet doen is met een doelpunt meer verschil winnen van Oostenrijk dan Frankrijk doet tegen Polen.” Collega Mike Verweij voegt daar nog aan toe dat exact dezelfde uitslag ook genoeg is, omdat Oranje een doelpunt meer heeft gescoord dan Frankrijk.

Zie jij Nederland groepswinnaar worden?

  • Ja, dat moet lukken
  • Nee, dat gaat niet lukken
210+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie