EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Driessen noemt doemscenario: “Dat gaat aan je kleven”

Foto: Driessen noemt doemscenario: “Dat gaat aan je kleven”

Valentijn Driessen vreest voor Danny Makkelie dat hij er bij de UEFA niet goed opstaat. Dat heeft alles te maken met de wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije.

Beslissing Makkelie bij Duitsland

De Nederlandse scheidsrechter keurde het openingsdoelpunt goed van Duitsland. Bij Hongarije begonnen de spelers echter te protesteren, omdat er een duwfout zou zijn begaan. De VAR besloot niet in te grijpen, waardoor het thuisland tóch op een voorsprong stond.

“Dit was natuurlijk fiftyfifty. Ik vind dat hij een goede beslissing heeft genomen”, stelt Driessen in de Kick-off podcast van De Telegraaf. “En ik vind ook dat hij een goede wedstrijd heeft gefloten. Alleen op dit niveau blijven dit soort akkefietjes hangen. Half Hongarije staat op zijn kop. Dat moet je zien te vermijden als scheidsrechter, wil je ver komen in het toernooi.”

Mogelijke problemen later in het toernooi

Verschillende media namen het besluit van Makkelie namelijk onder de loep en kwamen tot de conclusie dat hij juist niet de goede keuze had gemaakt. Het zorgt er volgens Driessen voor dat de arbiter niet meer voor iedereen neutraal is en dat hij later in het toernooi mogelijk geen duel meer krijgt.

“Hij kon er zelf niet zo veel aan doen, maar wat dat betreft kan dat geluk tegen je keren. Ze kijken dan niet alleen naar Hongarije, maar ook naar Duitsland. Duitsland is dan het thuisland: ‘Toen heeft hij tegen Hongarije een goal cadeau gegeven.’ Dat gaat aan je kleven en dat soort dingen moet je niet hebben.”

Heeft Driessen gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
30+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie