‘Dopingarts werkte voor Barcelona en Real’

Soccernews

[img align=left]uploads/logo fc barcelona[/img]FC Barcelona en Real Madrid worden genoemd in het Spaanse dopingschandaal rond Eufemiano Fuentes. Dit meldt de Franse krant Le Monde donderdag op basis van vertrouwelijke documenten. De arts Fuentes speelt de hoofdrol in Operación Puerto, dat zorgde voor de uitsluiting van onder meer Jan Ullrich en Ivan Basso in de Tour de France.

De Franse krant zegt in het bezit te zijn van A4’tjes van Fuentes met daarop seizoensplanningen voor voetbalclubs, die niet bij naam genoemd worden. Volgens de krant gaat het om Barça, Madrid, Real Betis en Valencia CF. Bij Barcelona gaat het om het seizoen 2005/2006. Fuentes geeft met pijltjes aan waar de zwaartepunten liggen en houdt daarbij rekening met de Champions League, die Barça ook won, en het WK. Bovendien staan er gecodeerde opschriften bij die volgens de Spaanse politie net als in het wielrennen op doping wijzen.

Fuentes zelf wil er weinig over zeggen, omdat hij al een paar keer met de dood is bedreigd. “Als ik bepaalde dingen zeg, zou ik mijn familie en mezelf in serieuze problemen brengen. Dat is mij gezegd. Maar ik heb met clubs uit de Primera en Segunda División gewerkt. Soms direct met de spelers en soms met de clubartsen. Ik kon ook bij een Italiaanse club werken, maar dat aanbod heb ik geweigerd.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie