Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de tweede voorronde Europa League

Foto: Dit zijn de mogelijke tegenstanders van Ajax in de tweede voorronde Europa League

Ajax weet welke tegenstanders het kan treffen in de tweede voorronde van de Europa League. Dinsdag werd er geloot voor de eerste voorronde, hierdoor zijn ook de laatste vier mogelijke opponenten bekend voor de nummer vijf van de Eredivisie.

Ajax weet welke ploegen het kan treffen in de tweede voorronde van de Europa League

Bij de loting voor de tweede voorronde heeft Ajax een geplaatste status, door de Europese prestaties in het verleden. Negen verschillende tegenstanders kunnen nog worden gekoppeld aan de Amsterdammers. Vijf daarvan waren al bekend, het gaat om: Kilmarnock (Schotland), Panathinaikos (Griekenland), Silkeborg IF (Denemarken), Maccabi Petah Tikva (Israël) en FK Vojvodina (Servië). Van deze clubs is Panathinaikos qua aanzien met afstand de grootste club.

Nog vier duels

De vier overige clubs komen uit de duels tussen Elfsborg IF (Zwe) – Pafos FC (Cyp), Paksi FC (Hon) – Corvinul Hunedoara (Roe), KF Llapi (Kos) – Wisla Krakow (Pol) en MFK Ruzomberok (Slw) – FC Tobol (Kaz). Sheriff Tiraspol (dat PFC Zire treft) en NK Maribor (dat Botev Plovdiv lootte) hebben net als Ajax een geplaatste status en komen woensdag bij de loting voor de tweede voorronde in Pot 1 terecht.

Woensdag krijgt Ajax meer duidelijkheid als er wordt geloot voor de tweede voorronde, die worden gespeeld op 25 juli en 1 augustus. De wedstrijden in de derde voorrondes van de Europa League vinden plaats op 8 en 15 augustus, de play-offs staat geprogrammeerd op 22 en 29 augustus.

Moet Ajax Panathinaikos per se ontwijken?

  • Ja, dat wordt meteen heel lastig
  • Nee hoor, moet ook lukken
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie