EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Dit is hoe PSV de (nog) grotere voetbalwereld wil bestrijden

Foto: Dit is hoe PSV de (nog) grotere voetbalwereld wil bestrijden

Op transfergebied is regerend landskampioen PSV op de achtergrond druk bezig om de selectie, waar nodig, te gaan versterken. Mede daarvoor zoekt de Eindhovense club naar nieuwe inkomstenbronnen en wil men zo snel als mogelijk een nieuwe hoofdjeugdopleidingen vast gaan leggen. Waardoor de Brabanders, op termijn, ook in Europa een groter woordje mee kunnen gaan spreken.

Inside: PSV werkt op achtergrond aan vergroting financiële middelen en verbetering organisatie

PSV is qua werving van extra geldstromen vernieuwend bezig geweest door het bedrijf Crowe Foederer binnen te hengelen. Dit accountants- en advieskantoor heeft zich voor drie jaar aan de Eindhovenaren verbonden. Novum is dat de desbetreffende bedrijfsnaam vanaf komend seizoen op de kleding staat van de technische staf van PSV 1, Jong PSV en PSV Vrouwen.

Met de samenwerking is behoorlijk wat geld gemoeid, zingt nadrukkelijk rond bij de club die komend seizoen de landstitel van Nederland moet gaan verdedigen. PSV, vangt naar verluidt enkele miljoenen. Crowe Foederer maakt overigens geen deel uit van de zogeheten Brainport-partners, die deze naam op de meest prominente plek op het shirt van PSV mogelijk maken. Dat zijn en blijven de namen van de ondernemingen CSU, Philips, VDL, ASML, Jumbo en Swinkels Family.

Opvolger voor PSV-icoon Ernest Faber

Financieel timmert de Eindhovense club dus behoorlijk aan de weg, wetende dat door deelname aan de Champions League komend seizoen er behoorlijk wat miljoenen in de kas zullen gaan vloeien. Extra euro’s zijn logischerwijs voor elke club welkom. PSV zit op organisatorisch echter zeker ook niet stil. Dat heeft met het vertrek van hoofdjeugdopleidingen Ernest Faber te maken die gaat vertrekken naar het verre Australië.

Daarmee laat de oud-speler ‘zijn’ PSV achter om een gloednieuw avontuur aan te kunnen gaan aan de andere kant van de wereld. Als zijn opvolger zijn de Eindhovenaren al geruime tijd bezig om Aloys Wijnker (53) los proberen te weken bij de KNVB. Hij is kandidaat om belangrijkste man in de jeugdopleiding op De Herdgang te gaan worden.

Kandidaat zit bij KNVB

Zijn overstap vanuit Zeist naar Brabant is nog niet rond, maar zijn beide partijen wel ver qua onderhandelingen. Wijnker is nadrukkelijk bij PSV in beeld omdat hij een bak aan ervaring als jeugdopleider heeft binnen het voetbal. Hij werkte bij Vitesse, AZ en ook in de Verenigde Staten. Wijnker heeft hierdoor vakinhoudelijk behoorlijk wat expertise opgegaan, vinden de beleidsbepalers in Eindhoven althans. Dit alles is een pré voor wat betreft zijn naam.

De mannen die Aloys Wijnker zouden moeten gaan aanstellen, algemeen directeur Marcel Brands en technische baas Earnest Stewart, zijn bij voorbaat al goede bekenden van de Nederlander. Uit onder meer hun gezamenlijke tijd bij AZ in Alkmaar. Intern doet men er alles aan om de functie van baas van de jeugdopleiding zo snel mogelijk in te vullen.

Gokken op twee paarden

Om de continuïteit zo goed als mogelijk te kunnen garanderen, zo klinkt het in het Eindhovense. Er is overigens naar verluidt nóg een tweede kandidaat, mochten de gesprekken met Wijnker op de valreep alsnog niet tot het gewenste resultaat leiden. Wat heel goed bij het huidige gevoerde beleid van PSV past: heel goed nadenken voordat er definitieve beslissingen worden genomen.

Is Wijnker een goede opvolger van Faber?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
283+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie