Dirk Kuyt voor vier jaar naar Liverpool

Soccernews

[img align=left]uploads/logo liverpool.jpg[/img]Dirk Kuyt (26) speelt de komende vier seizoenen in de spits van zijn droomclub Liverpool. Zelf was de spits van Feyenoord al weken akkoord met de Engelse bekerwinnaar, maar de clubs konden maar geen overeenstemming bereiken over de transferprijs. Feyenoord vroeg 20 miljoen euro. Uiteindelijk betaalt Liverpool ongeveer 18 miljoen euro voor de Katwijkse visserszoon, waardoor deze transfer de grootste is uit de historie van Feyenoord.

Een topprijs voor de club, die altijd heeft gezegd mee te zullen werken aan een transfer als Kuyts droomclub langskwam. Zelf wordt Kuyt er ook niet minder van met een jaarsalaris van bijna 1.7 miljoen euro netto. De international, die gisteren op de reservebank begon bij Oranje tegen Ierland, reist vandaag van Dublin naar Liverpool, waar hij een keuring ondergaat. De ‘Reds’ hopen Kuyt dan morgen te kunnen presenteren, een dag voor de competitieopening uit bij het gepromoveerde Sheffield United. Woensdag wacht de return tegen Maccabi Haifa in Kiev, waar Liverpool een 2-1 voorsprong in de voorronde van de Champions League verdedigt.

Liverpool was al langer geïnteresseerd in Kuyt. Anderhalf jaar geleden meldde de club zich al in Rotterdam voor de spits, maar in plaats van een transfer brak Feyenoord het contract met Kuyt open, verbeterde en verlengde het. De huidige coach van Liverpool, Rafael Benitez, is altijd een liefhebber geweest van Kuyt. De Spanjaard informeerde al naar hem toen hij nog trainer van Valencia was en bood toen al twaalf miljoen euro voor Kuyt.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie