Derksen fileert EK-analist: ‘Vervelende, geestdodende man’

Foto: Derksen fileert EK-analist: ‘Vervelende, geestdodende man’

Johan Derksen heeft dinsdagavond in Vandaag Inside Oranje keihard uitgehaald naar één van de EK-analisten van de NOS: Marco van Basten. Vorige week baarde de oud-topvoetballer opzien door te erkennen dat hij zich eigenlijk helemaal niet had voorbereid op het Nederlands elftal versus Polen.

Wilfred Genee haalt dat moment aan door aan René van der Gijp te vragen of hij zich wel een beetje heeft voorbereid? “Ik bereid me altijd goed voor”, knipoogt Van der Gijp, om te vervolgen: “Ik hou niet van journalisten die gewoon de verkeerde mening geven omdat zij dan de enige zijn met dat standpunt. Zo schreef Sjoerd Mossou dat hij het leuk vond dat Marco van Basten zich niet had voorbereid. Maar dat is niet leuk. Je bent analist om voorbereid hier te komen en de mensen te informeren van wat je gezien hebt en hoe je er tegenaan kijkt. Ik vind dat niet goed.”

Derksen stelt dat Van Basten in ieder geval niet vanwege zijn inbreng nog uitgenodigd wordt, maar louter op basis van zijn status. “Van Basten is zo’n grote naam, waardoor alles wat hij doet geniaal en goed blijft. Maar het is een vervelende, geestdodende man wanneer hij zit te praten. Hij heeft nog nooit iets leuks over voetbal gezegd. Grote voetballer, maar als trainer was hij helemaal niets en als analist ook niet. Hij zit er puur op zijn status. Dat gaat nu afbrokkelen, want hij heeft niks te melden.”

Özcan Akyol vindt het ook niet kunnen. “Je kunt het ook niet maken om in een uitzending over het Nederlands elftal te zeggen: ‘Ik heb me niet voorbereid…’ Jij (Gijp, red.) hebt ook gevoetbald, maar je kijkt ook niet met minachting naar Merel als je over voetbal praat. Hij (Van Basten, red.) minacht iedereen aan tafel. Je moet daar toch niet gaan zitten als je drie van de vier mensen aan tafel minacht en denkt: jouw mening interesseert mij niet.” Van der Gijp is het er mee eens. “Als Ruud Gullit en Marco aan tafel zitten met Jan van Halst, dan luisteren ze daar niet na. Dat is niet hun niveau.”

Van Basten is een slechte analist

  • Eens
  • Oneens
435+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie