Derksen deelt ‘smerig verhaal’: “Technisch verkrachting”

Foto: Derksen deelt ‘smerig verhaal’: “Technisch verkrachting”

Johan Derksen heeft dinsdagavond een opvallende anekdote gedeeld met de honderdduizenden kijkers. De oud-voetballer verklaarde in een ver verleden een kaars in het lichaam van een bewusteloze vrouw te hebben geplaatst.

In Vandaag Inside kwam dinsdag opnieuw een discussie over grensoverschrijdend gedrag los. Aanleiding is het feit dat Johnny de Mol voorlopig stopt met het presenteren van zijn programma HLF8 vanwege een nieuwe beschuldiging van seksueel misbruik. Hoewel hij weerspreekt dat het incident heeft plaatsgevonden, acht hij het onmogelijk om geloofwaardig op televisie te verschijnen. 

Derksen biecht op

“Als ik eraan terugdenk, Wilfred: je schaamt je kapot”, reageert Derksen als zijn eigen ‘jeugdzonden’ ter sprake komen. “Dit is een heel smerig verhaal, maar zulke dingen gebeurden. Ik was met de keeper van Veendam en twee juffrouwen op stap. We waren dronken en gingen mee naar hun woning. Die juffrouwen waren zo dronken dat ze ons helemaal onder kotsten. Ik ben er niet trots op, maar dat soort dingen gebeurt als je jong bent.”

Derksen voegt toe: “We zijn weggegaan en die juffrouw lag bewusteloos op een bank, er stond zo’n grote kaars, die hebben we erin gestopt en we zijn weggegaan. Daar zou je nu een gevangenisstraf voor krijgen.” Volgens de oud-voetballer heeft iedereen ‘jeugdzonden’, maar is het overdreven om werkelijk alles boven te halen. “Ook met dit soort beschuldigingen vind ik dat het wel ver teruggaat.”

“Het was een flinke kaars”, lacht Derksen als de kwestie van destijds ter sprake komt. “Technisch gezien kan een officier van justitie het als verkrachting uitleggen. Ik denk dat iedereen dat soort avonturen beleefd heeft, waarvan je later zegt: dat was niet zo netjes. (…) Ik ben opgegroeid in de jaren zestig en zeventig. Toen waren we met z’n allen ook veel ruimdenkender. Toen was er heel veel toegestaan. Als je aangifte deed, zou je worden uitgelachen. ‘Ga jij eens lekker buitenspelen’, werd dan gezegd op het politiebureau.”

TIP: Waag je voorspelling via Circus en pak €250 bonus!

Slaan ‘we’ door als maatschappij?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
411+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie