De zondag op de Nederlandse amateurvelden

Soccernews

[b]Hoofdklasse A:[/b]
Een zeer trieste middag voor AFC. Het verloor niet alleen de wedstrijd uit bij VVSB met 5-1. Het verloor ook 4 veldspelers en trainer Ton du Chatinier.
Inleiding tot het ongekende aantal uitsluitingen was de blessure van VVSB-doelman Marcel IJzendoorn. Zowel scheidsrechter Cor Bos als AFC’er Peter Post hadden dat niet in de gaten. De een floot niet af, de ander trapte de bal niet over de zijlijn. Voor Geert van der Weiden was het reden om iets te hard in te komen bij Post. Bij het opstootje dat volgde, verloor de tot dan toe consequent en strak fluitende Bos het hoofd. Hij gaf Tom Oude Veldhuis(VVSB), die zich niet in het rumoer meldde, en Hans Geerlings(AFC) rood. Edwin van Holten, Murat Böke (2x g), Guido Coronel (2x g) en Ton du Chatinier ontvingen later ook nog de rode prent.
Doelpuntenmakers van deze middag zijn: 0-1 Peter Post, 1-1, 2-1 en 3-1Bart Duindam, 4-1 en 5-1 Maurice Fransen.
Doordat ook Argon een misstap maakte doet VVSB weer volop mee voor het kampioenschap in de hoofdklasse A.

[b]Hoofdklasse B[/b]

Una – OJC Rosmalen. Een prachtige voetbalmiddag in Veldhoven.
Binnen tien minuten was het al drie keer raak Na 9 minuten was de stand al 1-2. Jaap Akerboom
Opende in de 8ste minuut al de score en in diezelfde minuut was het Wesley Meeuwsen die de 0-2 op het scorebord had gezet. Nog geen minuut later was de spanning weer helemaal terug. Jeremy Geleijns zorgde ervoor dat de thuisclub terugkwam tot 1-2. Daarna hielden beide teams elkaar in evenwicht. Tot in de 38e minuut Wesley Meeuwsen zich handig vrijspeelde en de bal keihard in de touwens schoot. 1-3. Dit was ook de ruststand.
Na rust zocht UNA de aanval en dat bracht in de 66e minuut de aansluitingstreffer door Laudir Curiel. Tot overmaat van ramp moest OJC na 70 minuten met tien man verder omdat Fred van Schaik tegen twee gele kaarten opliep en met rood bestraft werd. De gelijkmaker hing in de lucht en die viel dan ook in de 85e minuut. In de terecht bijgevoegde blessuretijd sloeg het noodlot toe voor OJC en scoorde Una de 4-3.

[b]Hoofdklasse C[/b]

MSC-Antaris leverde een knappe prestatie door verdiend 2-2 te spelen tegen koploper WKE. Met name de eerste helft gaf een boeiend gevecht te zien. Een lange bal van Hendrik Oosting (ingevallen voor Berend Oosting) bereikte Dennis van de Driessche (spelend voor de geblesseerde Joseph Oosting), die kopte de bal perfect door op Robert Fik, die op zijn beurt de bal ineens in de verste hoek schoot. Twee minuten was het weer raak. Deze aanval was nog mooier dan bij de eerste goal. Robert Fik was wederom de afmaker.
MSC toonde een bewonderenswaardige veerkracht door binnen 2 minuten de 0-2 achterstand weg te werken. Daniël Zeldenrust en Matthijs Kool tekenden daarvoor.
na de pauze werd de strijd rommeliger, kwamen de passes over en weer slechter aan al vielen aan weerskanten wel kansen te noteren. Gescoord werd er niet meer.