‘De Ligt krijgt belletje van Ten Hag’

Foto: ‘De Ligt krijgt belletje van Ten Hag’

Het is na wekenlange geruchten wachten totdat Erik ten Hag zijn handtekening onder een contract bij Manchester United zet. De Ajax-trainer is volgens de Engelse pers al druk bezig om de selectie van volgend seizoen vorm te geven. Naast Ajacieden Antony en Jurriën Timber wil Ten Hag nóg een oude bekende verwelkomen op Old Trafford. 

Ten Hag maakte De Ligt op zijn achttiende aanvoerder van Ajax en de jonge verdediger verdiende een megatransfer naar Juventus onder de vleugels van de Tukker. Je kan dus wel stellen dat Ten Hag een belangrijke invloed is geweest op de carrière van De Ligt en die invloed kan nog groter worden. 

Matthijs de Ligt 

De interesse van Manchester United komt niet uit de lucht vallen: ook voor de geruchten over de aanstelling van Ten Hag verschenen The Red Devils al op de lijstjes met potentiële De Ligt-werkgevers. De Nederlander is een vaste waarde bij Juventus, maar sinds dit seizoen lijken er kleerscheuren in het droomhuwelijk tussen De Ligt en De Oude Dame te zitten. 

De prestaties van Juventus waren eerst de reden van De Ligts onvrede, maar inmiddels heeft Juventus weer de weg naar boven gevonden. Nu lijkt Juventus op haar beurt niet helemaal happy: De Ligt heeft nog een contract tot de zomer van 2024. Aangezien Juventus in  2019 nog 85,5 miljoen euro betaalde voor De Ligt, wil het zekerheid dat er een flinke transfersom tegenover een vertrek van De Ligt staat. 

Juventus

Dat betekent verlengen of vertrekken aankomende zomer. Manchester United is één van de clubs die daar van zou willen profiteren. Ook Chelsea en FC Barcelona worden nadrukkelijk genoemd als mogelijke bestemmingen voor De Ligt, die volgens de laatste berichten ‘gewoon’ gelukkig is in Turijn. 

Mogelijk kan een belletje van Ten Hag met de vraag of hij naar Old Trafford wil verhuizen daar verandering in brengen. De verwachting is wel dat een geïnteresseerde club flink in de buidel moet tasten om De Ligt los te weken. Juventus zou meer dan honderd miljoen euro verlangen voor de verdediger, die naar verluidt een ontsnappingsclausule van 150 miljoen euro in zijn contract heeft staan. 

Pak 10x je inleg als Juventus van Bologna verliest!

Waar ligt de toekomst van De Ligt?

  • Bij Juventus
  • Bij Manchester United
  • Bij andere club
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie