De Guzman leidt Feyenoord al voor rust naar ruime zege

Soccernews

Feyenoord heeft de goede reeks van de afgelopen weken voort kunnen zetten. De Rotterdammers wonnen thuis met 4-0 van Roda JC en mogen zich de aankomende week officieël de nummer één van Nederland noemen.

[b]Feyenoord – Roda JC 4-0[/b]
De [i]Stadionclub[/i] kende een niet al te lastige middag, Jonathan de Guzman(foto) leidde Feyenoord naar de ruime overwinning met twee doelpunten. Al na vier minuten stond de ploeg van Mario Been op een voorsprong. Uitgerekend Sekou Cissé rondde keurig af tegen zijn oude club.

Het publiek ging er eens goed voor zitten en het moest een halfuur wachten op de volgende treffer, ditmaal van Jon Dahl Tomasson. De Deen rondde een aanval met het hoofd af, waar Anouar Hadouir de gelijkmaker al tweemaal binnen handbereik had.

Zes minuten later zette De Guzman de derde treffer op het scorebord. Hij trof doel met een mooi schot. 3-0 bleek ook de ruststand te zijn. Na rust moesten de Limburgers komen, dat gebeurde ook maar good-old Rob van Dijk bleek met veel geluk een sta-in-de-weg te zijn.

Doordat het doelpunt maar niet viel geloofde Roda niet meer in een goede afloop. In de slotfase werd het nog erger doordat De Guzman zijn tweede treffer van de middag maakte met wederom een mooi schot.

Zo staan de Rotterdammers bovenaan na vier speelronden, met tien doelpunten voor en nog slechts nul doelpunten tegen.