‘Cultheld’ Dessers sluit langer verblijf bij Feyenoord niet uit

Foto: ‘Cultheld’ Dessers sluit langer verblijf bij Feyenoord niet uit

Cyriel Dessers kijkt uit naar de halve finale van de Conference League. Daarin treft Feyenoord het Franse Olympique Marseille, een wedstrijd waarop de spits zich verheugd. De aanvaller wil zich in Rotterdam echter ontdoen van de status ‘cultheld’.

In De Telegraaf laat Dessers weten van dat stempel af te willen. “Eigenlijk hoor ik dat niet zo graag. Cultvoetballers zijn voor mij spelers die eigenlijk niet zo goed waren, maar zich wel in de harten van de fans hebben gespeeld. In het begin was dat grappig: ik viel vaak in en scoorde een paar keer in de 92e minuut. Ik begrijp het dus wel. Maar ik denk dat ik ondertussen meer heb laten zien dan dat. Als je een ploeg als Feyenoord naar de halve finales van een Europese beker kunt schieten, is de cult er wel een beetje van af.”

Feyenoord is favoriet tegen Marseille

Feyenoord wordt gezien als favoriet voor de halve finale tegen Marseille en dat vindt Dessers niet eens zo gek. “Dat vind ik wel zot om te horen. Marseille is toch een grote club. Ik denk dat ze tien van hun laatste elf wedstrijden hebben gewonnen. Dat spreekt dus voor zich. Maar wij kunnen Europees altijd iets meer. Ik moet toegeven dat de Conference League winnen wel speelt in mijn hoofd. En ik geef ons tegen Marseille een goeie kans.”

Dessers laat in De Telegraaf optekenen dat hij nog niet weet wat de toekomst brengt. “Voor mij is de zomer ook één groot vraagteken. Mensen vergeten soms dat ik heel afhankelijk ben van wat er beslist wordt in de bestuurskamers. Bij Feyenoord, maar ook in Genk, of ergens anders ter wereld. Toch denkt de spits serieus na over een langer verblijf in Rotterdam. “Bij Feyenoord blijven zou ook heel mooi zijn. Clubs als deze zijn er niet veel. De Kuip, hoe het voetbal hier leeft in de stad…Soms moet je koesteren wat je hebt.”

TIP: Wint Feyenoord van Marseille? Win 2.10 keer je inleg!

Moet Dessers ook volgend seizoen bij Feyenoord spelen?

  • Ja
  • Nee
122+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie