Cruijff: “Buitenspel opheffen voordeel voor degradatieteams”

Soccernews

Johan Cruijff is geen voorstander voor het afschaffen van buitenspel. Volgens de oud voetballer is het voor de ploegen die tegen degradatie strijden een flink voordeel. Vorige week gaf AZ-voorzitter Dirk Scheringa nog aan graag buitenspel te willen afschaffen.

“Ik begreep weinig van zijn oproep om de buitenspelval af te schaffen. Nu hij het goed met zijn bedrijf en zijn club AZ doet, gaat Scheringa toch een stap te ver. Hij verkondigt zelfs iets wat in het nadeel van zijn eigen ploeg is. Omdat buitenspel eigenlijk een aanvallende actie is. De meeste mensen denken weliswaar dat het een verdedigend middel is, maar dat is niet zo. Wordt die regel namelijk afgeschaft, dan kan je de laatste lijn verdedigers nooit meer zover doorschuiven als nu bij Barcelona het geval is.” begint Cruijff in zijn colum in [i] De Telegraaf [/i].

“Je wordt dan gedwongen om een man achter te houden, zodra de tegenstander z’n spits op jouw zestienmeter laat staan. Zo wordt het veld lang gehouden en is goed pressie spelen onmogelijk. Het komt er dus op neer, dat het afschaffen van buitenspel juist de slechte teams in de kaart speelt. Die voetballen al op de counter en krijgen er dan een extra voordeel bij. Ik denk niet dat dit de bedoeling van Dirk Scheringa kan zijn.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie