Clubloze Feyenoord-kampioen denkt aan vertrek met stille trom

Foto: Clubloze Feyenoord-kampioen denkt aan vertrek met stille trom

Met 21 doelpunten had Nicolai Jorgensen een groot aandeel in het kampioenschap van Feyenoord in 2017. Zes jaar later is de Deense goaltjesdief clubloos. Als het hem niet lukt om een nieuwe club te vinden, zwaait hij de voetballerij roemloos gedag.

‘Tenzij er een wonder gebeurt, denk ik dat ik klaar ben met voetbal’

Na vijf seizoenen bij Feyenoord zwaaide Jorgensen de club uit Rotterdam gedag. Nadat hij en Feyenoord een bod van Newcastle United hadden afgewezen, vertrok de Deen in 2021 naar het Turkse Kasimpasa. Daar kwam de spits tot twee doelpunten in een half seizoen. Daarna keerde hij terug bij FC Kopenhagen. Na negen wedstrijden werd zijn contract niet verlengd door de club die hem in 2016 aan Feyenoord verkocht. Sindsdien is hij clubloos.

In het programma Klubben van Discovery+ sprak Jorgensen openlijk over zijn toekomst in het profvoetbal: “Ik wachtte op een mooi avontuur in het buitenland. Een mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terecht zouden komen op een leuke plek. Maar er is geen mooie bestemming voorbijgekomen. Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden.”

Voor zichzelf stelde de kampioensspits twee mogelijke opties: Australië of de Verenigde Staten. Met een dosis humor legt hij uit waarom Australië afviel: “Ik ben bang voor beesten en Thomas Kristensen (voormalig teamgenoot bij Kopenhagen, red.) liet me een foto zien van toen hij daar nog speelde. Er lag een python van vier meter op een speelplaats. Toen had ik zoiets van: het wordt Verenigde Staten.”

Twee transferperiodes

Ook een Amerikaans avontuur bleef uit en dus zit Jorgensen met de handen in het haar. De tijd dringt voor de 32-jarige spits. Hij geeft zichzelf nog twee transferperiodes om een club te vinden. Lukt dat niet? “tenzij er een wonder gebeurt en we die kans krijgen, denk ik dat ik klaar ben met voetbal”, zegt de Deen eerlijk. “De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij.”

Jorgensen kan nog prima mee

  • Ja, lijkt me wel
  • Nee, hij ligt er te lang uit
387+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie