CL Groep A: Liverpool in eigen huis onderuit

Soccernews

[img align=left]uploads/logo champions league [2].jpg[/img]Liverpool heeft zich woensdagavond in eigen huis laten verrassen door Olympique Marseille: 0-1. Mathieu Valbuena maakte het enige doelpunt van de avond. Het andere duel in Groep A, tussen Besiktas en FC Porto, werd in de blessuretijd beslist door Ricardo Quaresma: 0-1.

[b]Liverpool – Olympique Marseille 0-1[/b]
De terugkeer van Boudewijn Zenden en Djibril Cisse op Anfield Road heeft Liverpool weinig goeds gebracht. [i]The Reds[/i] kwamen twee weken geleden in Portugal niet verder dan 1-1, vandaag werd er in eigen huis met 0-1 verloren.

Het duel op Anfield kwam zeer moeizaam op gang. Kansen vielen er lange tijd niet echt te noteren. Niang kreeg een enkele mogelijkheid, terwijl Steven Gerrard voor Liverpool enkele malen een schot losde. Kansen bleven voor de rust echter spaarzaam.

Na de thee was het opnieuw een vrij saaie vertoning. Opnieuw waren het Gerrard en Niang die voor een enige opwelling bij het publiek zorgde. Na 77 minuten werd de wedstrijd dan eindelijk opengebroken. Mathieu Valbuena pikte de bal op de rand van de zestien op en schoot hem vervolgens onhoudbaar binnen.

Pas in de blessuretijd viel er een echt slotoffensief van Liverpool te noteren. Samuel Hyypiä, Dirk Kuijt en voornamelijk Fernando Torres kregen mogelijkheden. Laatstgenoemde raakte tot teleurstelling van het overgrote deel van Anfield Road de paal. Het bleek Liverpools laatste aderlating, waardoor de ploeg van Rafael Benitez opnieuw duur puntverlies lijdt.

[b]Scoreverloop:[/b]
0-1 (’77) Mathieu Valbuena

[b]Besiktas – FC Porto 0-1[/b]
Het duel tussen Besiktas en FC Porto, onder leiding van Pieter Vink, is in een krappe zege voor de Portugese bezoekers geëindigd. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Ricardo Quaresma doorbrak het egalitarisme in de slotminuut: 0-1.

In Istanbul kende Besiktas de beste start. De ploeg kreeg enkele kansen via Ýbrahim Toraman, Bobo en Cissé. FC Porto stelde hier vrij weinig tegenover. Er vielen slechts schoten van Raul Meireles en Ricardo Quaresma te noteren.

Na de rust werd FC Porto sterker. De Portugese creëerden via opnieuw Quaresma en Meireles enkele aardige kansen. Vlak voor het verstrijken van de blessuretijd beslisde Quaresma het duel, dat geen winnaar verdiende. De vleugelaanvaller nam de bal na een mislukt schot van Lucho González met de borst aan en bleek trefzeker.

[b]Scoreverloop:[/b]
0-1 (’90+2) Ricardo Quaresma

[b]Stand in Groep A:[/b]
1 Olympique Marseille 2-6
2 FC Porto 2-4
3 Liverpool 2-1
4 Besiktas 2-0

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie