‘Champions League-tegenvaller voor Feyenoord’

Foto: ‘Champions League-tegenvaller voor Feyenoord’

De Europese campagne van Feyenoord was dit seizoen minder geslaagd dan de vorige twee edities. De Rotterdammers werden in de groepsfase van de Champions League uitgeschakeld en ook de tussenronde in de Europa League bleek een brug te ver. In totaal verzamelde Feyenoord 8.000 coëfficiëntpunten, maar daardoor bleef het alsnog steken op plek dertig coëfficiëntenranglijst. 

Feyenoord stijgt niet op coëfficiëntenranglijst

Op de coëfficiëntenranglijst tellen de laatste vijf seizoenen mee en Feyenoord haalde in die periode 57.000 coëfficiëntpunten. Vooral het jaar 2021/2022 was zeer succesvol met het bereiken van de Conference League-finale. Dat seizoen was alleen al goed voor 24.000 punten. De eerste twee jaar van deze cyclus waren het minste van Feyenoord, waardoor de Rotterdammers de komende jaren mogelijk wel kunnen klimmen bij goede Europese prestaties als die wegvallen.

In de nieuwe opzet van de Champions League heeft Feyenoord vooralsnog geen voordeel. Op basis van de coëfficiëntenranglijst wordt een pot toegewezen voor de deelnemers aan het miljardenbal en voor de Rotterdammers is dat Pot 3. Echter is het zo dat clubs nu ook tegen ploegen uit dezelfde pot kunnen spelen. De groepsfase bestaat straks uit acht wedstrijden en dus krijgen clubs ook te maken met twee tegenstanders uit hun eigen pot. In Pot 3 zit ook PSV ingedeeld.

Virtuele Pot-indeling Champions League

Pot 1Pot 2
Manchester CityBayer Leverkusen
Bayern MunchenAtletico Madrid
Real MadridAtalanta
PSGJuventus
Liverpool FCBenfica
InternazionaleArsenal
Borussia DortmundClub Brugge
RB LeipzigShakhtar Donetsk
FC BarcelonaAC Milan
Pot 3Pot 4
FeyenoordGalatasaray
Sporting CPAS Monaco
PSVSparta Praag
LilleAston Villa
PAOK SalonikiBologna
FenerbaceGirona
Maccabi Tel AvivStuttgart
Young BoysSturm Graz
Celtic FCStade Brestois

Gaat Feyenoord komend seizoen ver komen in de Champions League?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik niet
2339+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie