Boskamp schrok van Feyenoord: “Dat is echt niet normaal”

Foto: Boskamp schrok van Feyenoord: “Dat is echt niet normaal”

Jan Boskamp is teleurgesteld in het puntenverlies dat Feyenoord zondag leed in eigen huis tegen NEC (2-2). De ploeg van Arne Slot verzuimde het duel te beslissen, en gaven vervolgens een 2-0 voorsprong uit handen.

Rotterdammers gaven 2-0 voorsprong weg in De Kuip

“De eerste helft vond ik echt heel goed, de eerste 35 minuten”, begon Boskamp nog positief tegenover Vandaag Inside. Tot de 2-0, daarna werd er ineens omgeschakeld in de snelheid van aannemen en spelen. Het was aannemen en veel lopen met de bal, heel traag voetbal ineens. Dan krijg je twee ballen op je goal en die vallen allebei binnen. Ze konden niet weer omschakelen naar het hoge tempo, en daar schrok ik wel een beetje van. NEC kon er niet uitkomen, dus die bleven staan. Feyenoord kon ze de tweede helft niet uit verband spelen. Ze hebben geen kans gecreëerd, een keer alleen Jasper (Cillessen, red.) pakte die bal heel goed.”

“Dat is het verschil met vorig jaar”

Voorheen kon Feyenoord vaak in de slotfase nog de beslissing forceren, dit keer kwam daar weinig van terecht. “Dat is het verschil met vorig jaar, ik ging altijd drie minuten voor tijd weg, om uit de drukte te zijn. Meestal als ik wegging scoorden ze vorig jaar, daarmee hebben we heel veel punten gepakt. Dat doen ze nu niet meer. Dan heb je nog een ander probleem dat we hebben: PSV”, doelt Boskamp op de onbedreigde koploper. Een jaar geleden stond Feyenoord met een punt minder dan nu bovenaan in de Eredivisie.

Daarnaast maakt Feyenoord vaak dezelfde fouten. De Rotterdammers kregen opnieuw een goal uit een standaardsituatie tegen. “Ik geloof dat we er nu wel tien tegen hebben gekregen op die manier, ik weet niet precies hoeveel, maar dat is echt niet normaal. Of je daarop kunt trainen? Kijk, toen ik trainer was, maakte je gewoon afspraken over wie wie pakte. Nu spelen veel ploegen in de zone. Normaal als jouw man scoort, kan je zeggen, “hey, dat is jouw man!” Boskamp is duidelijk geen fan van het verdedigen in de zone. “Nu snap ik er helemaal niks van.”

Komt de tweede plaats voor Feyenoord nog in gevaar?

  • Zou goed kunnen
  • Welnee!
414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie