Boskamp hakt ’emotionele’ knoop door

Foto: Boskamp hakt ’emotionele’ knoop door

Jan Boskamp is binnenkort niet meer op televisie te zien als voetbalanalist. De rasechte Feyenoorder vindt het op 75-jarige leeftijd mooi geweest om wekelijks op tv te verschijnen. De Champions League-finale tussen Borussia Dortmund en Real Madrid wordt Boskamp zijn laatste kunstje.

Boskamp stopt als analist en onthult zwarte periode

In gesprek met Humo geeft Boskamp aan waarom hij tot het besluit is gekomen om te stoppen als analist. “Niet dat ik het zat ben, hoor. Integendeel zelfs. Maar het is die afstand. Altijd van België naar Nederland, heen en weer, telkens vierhonderd kilometer. Het is gewoon doodvermoeiend. Daar heb ik mooi genoeg van.”

Ook op privégebied heeft Boskamp de afgelopen jaren het zwaar te verduren gekregen. “Ik vind het zo moeilijk om erover te praten. Verdriet kan zo’n gewicht hebben, joh. Dat het je helemaal verkruimelt.” Boskamp verloor zijn 19-jarige kleinzoon en zijn boezemvriend Wimpie. Ook zag Boskamp zijn vrouw Jenny aan kanker overlijden en pleegde in 2021 zijn pleegzoon Dennis zelfmoord.

Heftige gebeurtenissen voor Boskamp, die hem niet in de koude kleren zijn gaan zitten. “Ik ging niet meer naar buiten, en ik zag niet in waarom ik dat ooit wél weer zou doen. En toen belde Wimpie. Dat ik toch echt moest komen, want dat het voor hem op z’n einde liep. Dat zorgde ervoor dat ik weer recht sprong, dat ik m’n auto pakte naar Rotterdam, maar… Wimpie die stierf, dat was wéér zo’n beuk.”

Ook dat kwam hard aan bij Boskamp. “Ik heb al dat verdriet weggestopt. Ik zie niet in wat ik er anders mee zou kunnen doen. Het slijt, zeggen ze dan, de tijd doet z’n werk. Maar de tijd doet z’n werk helemaal niet.”

SNtertainment

SoccerNews staat nu niet alleen meer op het veld, naast het veld en op de tribune, maar we komen ook tot diep in de kleedkamer. Met SNtertainment weet jij het laatste voetbalentertainmentnieuws, Soccerjuice en bijzondere achtergronden. Zo ben jij écht van alles op de hoogte, tot in de slaapkamer.

Jammer dat Boskamp stopt?

  • Ja, leuke analist
  • Nee, niet erg
413+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie