Betaald voetbal komt met waanzinnig plan

Foto: Betaald voetbal komt met waanzinnig plan

Het betaald voetbal wil er alles aan doen om supporters en sponsoren te verleiden om loyaal te blijven. De clubs werken achter de schermen aan collectieve verzekering om de overheid te laten bijspringen als het ook volgend seizoen niet mogelijk is om tribunes te vullen.

Voetbal International weet: “Het idee komt uit de koker van PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser. Net als veel andere BVO’s worstelt PEC met het vraagstuk hoe fans en sponsoren voor het seizoen 2021/22 te verleiden wederom een stoeltje af te nemen. Het corona-virus is immers nog onder ons en niemand weet precies wanneer de stadions weer toegankelijk zijn voor publiek.”

Daar voegt VI aan toe: “De verwachting is dat veel sponsoren en supporters, die afgelopen seizoen ontzettend loyaal bleven, nu eerst de kat uit de boom zullen kijken. Clubs hebben die inkomsten echter hard nodig. In een poging deze stakeholders tegemoet te komen zocht Visser naar een soort verzekering. Het uitgangspunt was simpel: supporters en sponsoren moeten voor de wedstrijden die ze uiteindelijk niet kunnen bezoeken, restitutie ontvangen. Daar moet de overheid garant voor staan.”

Supporters en sponsoren kunnen daardoor veiliger verlengen, waar clubs gewoon hun inkomsten ontvangen. Op dit moment vangen de clubs al NOW-geld, maar dat is niet voldoende om clubs goed door deze coronacrisis heen te loodsen. VI voegt toe: “Jan de Jong, directeur van de ECV, is inmiddels op de hoogte van het plan. Als Hypercube de doorberekeningen klaar heeft, is het aan de politiek er iets van te vinden. Het plan mag dan bedacht zijn om de supporters en sponsoren schadeloos te stellen, maar uiteindelijk zal Den Haag het betaald voetbal in leven moeten houden.”

Een goed idee?

  • Ja
  • Nee
519+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie