Benítez: “Kuyt is een meer dan uitstekende speler”

Soccernews

Dirk Kuyt heeft de afgelopen dagen wat kritiek te horen gekregen. Niet van een ploeggenoot of van de trainer, maar van een ex-ploeggenoot: Jermaine Pennant. De rechter vleugelaanvaller, momenteel uitkomend voor Real Zaragoza, moest veelal plaatsnemen op de bank vanwege Kuyt. Dit tot ongenoegen van de speler zelf.

Volgens Pennant is de Oranje-international ‘een mislukte aanvaller’. De huidige trainer van Liverpool, Rafael Benítez, spreekt deze uitspraak resoluut tegen. “Ik heb gelezen wat Pennant heeft gezegd, maar ik zal maar niet te veel over hem zeggen”, vertelt de Spanjaard. “Kuyt is een meer dan uitstekende speler en heeft mij niet eens nodig om zich te verdedigen. Op basis van inzet is hij tot een belangrijke speler van Liverpool uitgegroeid. Hij laat uitsluitend zijn voeten spreken en hoeft zich eigenlijk helemaal niet te verdedigen.”

“Kuyt is een aanvaller die op de vleugels uit de voeten kan of als tweede spits”, ging de 49-jarige oefenmeester verder. “Hij maakt bovendien doelpunten, en werkt hard. Elke trainer zou graag over een dergelijke speler willen beschikken. We haalden hem omdat hij een uitstekende speler is, en we hebben om dezelfde reden onlangs zijn contract verlengd. Zelfs centraal in de verdediging zou Kuyt zijn mannetje staan.”

Ook gaf de 26-jarige Pennant aan dat hij zich onder Benítez niet normaal voelde, hij voelde zich eerder een robot dan een goede voetballer. “Daar ga ik niet op reageren”, benadrukt [i]Rafa[/i]. “Pennant behoort tot het verleden van Liverpool en ik ben bezig met het heden en de toekomst.” Dat het goed gaat met [i]Mr. Duracell[/i] is wel duidelijk. Hij kan dit seizoen een record van Liverpool-legende Ian Rush evenaren. Rush scoorde veertien Europese treffers, Kuyt kwam tot nu toe tot twaalf doelpunten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie