Belgische media gaan los over Schreuder

Foto: Belgische media gaan los over Schreuder

Alfred Schreuder wordt vermoedelijk de nieuwe trainer van Ajax. In België is men de laatste tijd erg positief gestemd over de coach van Club Brugge, dat nu al negen wedstrijden op rij heeft gewonnen.

Dankzij de zege in speelronde 1 van de nacompetitie tegen Royal Antwerp is de titel nog altijd mogelijk voor Brugge, zo ziet ook Het Nieuwsblad. “Hoedje af voor Alfred Schreuder (49). Want weinigen die dit drie maanden geleden hadden verwacht.” Journalist David van den Broeck noemt het ‘indrukwekkend’.

In december verving Schreuder de naar Monaco vertrokken Philippe Clement, in januari stond Union St. Gilloise nog twaalf punten voor op Brugge. “Velen hadden al het gevoel dat Club zich met deze coach had vergist”, schrijft Van den Broeck. “Balbezit en controle: ja. Diepgang en spektakel: neen. Youri Mulder noemde het “postbodevoetbal”. Het bracht geen punten op, er was paniek en kritiek. Maar Schreuder zelf bleef daar ijzig kalm onder.”

Geen halve maatregelen

Ook greep Schreuder in door jongens als Bas Dost en Ruud Vormer te passeren. “Door ook Lang duidelijk te maken dat het zijn way of the highway was – niet evident, met een speler die het bestuur voor een recordbedrag wil verkopen. En door dankbaar gebruik te maken van de noodzakelijke winteraanwinsten – kudo’s ook voor datzelfde bestuur en de spelers in kwestie, Odoi en Skov Olsen op kop.”

“Het resultaat van dat alles: meer goals, meer spektakel, meer punten, meer kans op de titel en ironisch genoeg meer kans op een overgang naar Ajax, dat Schreuder hoog op de lijst heeft staan. Maar als hij Club straks als kampioenenmaker zou verlaten en de Amsterdammers 1,5 miljoen euro achterlaten, hoeft uiteindelijk niemand te klagen”, aldus Van den Broeck tot slot.

Wint Brugge ook van Anderlecht? Odd 2.70! Vergeet ook de 250eu startersbonus niet

Schreuder is een goede coach

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
538+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie