Beenhakker: ‘Gullit gooide bloempot’

Soccernews

[img align=left]uploads/beenhakker, leo[/img]Leo Beenhakker heeft na zestien jaar opheldering gegeven over een incident tijdens het WK van 1990. Volgens de toenmalige bondscoach gooide Ruud Gullit destijds een bloempot naar zijn hoofd, waardoor Beenhakker een week lang met een blauw oog rondliep. Dit verklaart hij in het verschenen boekje ‘Een elftal bondscoaches’.

“Pure leugens. Als Beenhakker dat beweert, is hij een leugenaar”, reageert Ruud Gullit, destijds aanvoerder van Oranje, in De Telegraaf. “Ik kan me er niets van herinneren. Ook niet van dat blauwe oog van Beenhakker. Maar als het komt omdat ik een bloempot naar zijn hoofd zou hebben geslingerd, had ik het nog wel geweten. Ook Wim Kieft spreekt de verklaring van Beenhakker tegen: “Deze versie kende ik nog niet. Een onzinverhaal. Ik had het zeker geweten.”

Nederland werd tijdens dat WK al in de achtste finales uitgeschakeld. Beenhakker liet weten dat 75 procent van de dingen die in Italië zijn gebeurd niet naar buiten is gekomen.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie