Bayern München opent nieuwe stadion met winst

Soccernews

Bayern München heeft het openingsduel van de Allianz Arena met 4-2 gewonnen van de Duitse nationale ploeg. In de rood gekleurde voetbaltempel in München won Bayern, met Roy Makaay in de gelederen, van de Mannschaft van Jürgen Klinsmann. Makaay kwam in het nieuwe stadion niet tot scoren.

De Allianz Arena is de vervanger van het Olympiastadion, dat sinds 1972 dienst deed. De Arena wordt net als het Olympiastadion door zowel Bayern als 1860 München gebruikt. Er kunnen 66.000 toeschouwers in de nieuwe tempel, die bij duels van Bayern rood kleurt en bij wedstrijden van 1860 blauw als dominante kleur voert.

1860 München opende het stadion maandag met een wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Deze volgt er ook nog een duel tussen beide stadsrivalen, terwijl er enkele weken geleden ook al een ontmoeting was tussen oud-spelers van Bayern en 1860. De Allianz Arena is volgend jaar het toneel van de openingswedstrijd van het WK.

Sebastian Deisler, Robert Huth (eigen goal), Willy Sagnol en Hasan Salihamidzic scoorden voor Bayern. Tim Borowski en Miroslav Klose maakten de doelpunten voor Duitsland.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie