Bayern München in zee met ‘achtste keus’

Foto: Bayern München in zee met ‘achtste keus’

Vincent Kompany wordt de nieuwe trainer van FC Bayern München. 38-jarige Belgische coach tekent een contract tot medio 2027 in het zuiden van Duitsland. Na vele afzeggingen heeft Bayern dan eindelijk zijn coach voor komend seizoen binnen. Kompany volgt daarmee Thomas Tuchel op.

Hell of a job

Het waren geen makkelijke tijden voor Bayern. Nog nooit kreeg de club zoveel afwijzingen als het ging om trainerskandidaten. De prestaties van afgelopen seizoen en het vele rumoer wat altijd rond de club hangt, heeft vele coaches afgeschrikt. Der Rekordmeister eindigde dit seizoen op een teleurstellende derde plaats in de 1. Bundesliga. In de Champions League werd het in de halve finale uitgeschakeld door Real Madrid. In de strijd om de DFB Pokal kende Bayern zijn dieptepunt dit seizoen. Het werd geëlimineerd door 3. Bundesliga-club FC Saarbrücken.

Liefst zeven kandidaten zeiden nee

In de zoektocht naar een nieuwe coach was Bayern de afgelopen tijd bezig met Xabi Alonso, Hansi Flick, Roger Schmidt, Ralf Rangnick, Oliver Glasner, Erik ten Hag en wederom Tuchel. Echter kreeg FC Hollywood continue nul op het rekest. Bij de achtste poging was het dan eindelijk raak. Vincent Kompany is bereid om Bayern weer naar successen te leiden. De 89-voudig Belgisch international begon zijn carrière als speler/trainer bij RSC Anderlecht uit Brussel. In 2020 beëindigde Kompany zijn spelersloopbaan om zich volledig op het trainersvak te kunnen concentreren. Kompany komt over van Burnley waarmee hij kampioen werd in het Championship, maar vervolgens weer degradeerde uit de Premier League. Bayern München-icoon Karl-Heinz Rummenigge liet het volgende doorschemeren aan Sky Sport Italia: “Pep Guardiola heeft ons geholpen met Kompany. Hij sprak heel lovend over Vincent. Pep kent hem heel goed en zijn mening wordt erg gewaardeerd.”

Gaat Kompany slagen bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie