Barcelona-voorzitter Laporta krijgt kritiek uit kamp Eto’o

Soccernews

Via zijn zaakwaarnemer, Josep Mesallas, laat Samuel Eto’o weten aan FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta dat de clubleiding hem verkeerd heeft behandeld. De spits is vooral pisnijdig om de leugens die Laporta verspreidt.

De Kameroenese aanvaller van [i]Barça[/i] zou teveel eisen stellen aan zijn salaris voor een langer verblijf bij de Spaans kampioen van het afgelopen seizoen. Hij zou onder andere een megabedrag van vijftien miljoen euro willen hebben als tekengeld, met daar bovenop een jaarsalaris van netto twaalf miljoen euro.

Mesallas meldt dat Laporta grotendeels verantwoordelijk is voor de geruchten die de wereld in zijn gekomen. “We hebben nooit ook maar één cent gevraagd aan Barcelona om iets af te dwingen”, aldus Mesalles. “Laporta verdraait de waarheid.” Het ‘kamp Eto’o’ zou, na de aangekondigde persconferentie, een aanbieding hebben gehad voor contractverlenging van [i]El Leon[/i]. De Catalanen hebben dit alleen gedaan om een beetje goodwill te krijgen, denkt de manager van Eto’o. “Tot aan gisteravond half twaalf hebben ze niets van zich laten horen, tot er plotseling een email binnenkwam.”

Volgens Laporta had coach Josep Guardiola gezegt dat hij de topscorer niet meer nodig had. “Wij twijfelden al aan het waarheidsgehalte van die mededeling, maar hebben de fout gemaakt dat niet te checken. Dat Barcelona nu een nieuw aanbod doet, geeft toch wel aan dat Guardiola echt niet heeft gezegd dat Eto’o weg moet. Vorig seizoen zijn ze uit elkaar gegaan met een omhelsing en de woorden: Tot 20 juli.”

“Eto’o houdt van Barcelona, meldt zich op 19 juli voor de medische tests en zal alles geven om net als vorig jaar de [i]Triple[/i] te winnen. Maar als de club wenst dat hij vertrekt, is dat geen probleem, maar ze moeten dan niet zeggen dat het geld een probleem is”, aldus Mesalles, die ook duidelijk maakte dat [i]De Gazelle uit Kameroen[/i] met geen enkele club heeft gesproken.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie