Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Babel waarschuwt Oranje: “Zo’n detail kan net het verschil zijn”

Foto: Babel waarschuwt Oranje: “Zo’n detail kan net het verschil zijn”

Ryan Babel heeft veel vertrouwen in het Nederlands elftal, onder meer vanwege de teamgeest in de selectie. Maar tegelijkertijd ziet de oud-international het feit dat er veel wisselingen zijn geweest de laatste tijd als een gevaar.

Ryan Babel looft teamgeest Oranje, maar vreest gebrek aan vastigheid

“In het verleden is wel gebleken: hoe goed onze generatie ook was, alleen maar heel veel goede individuele spelers hebben, is geen garantie op winnen. Als je een team vormt, kun je écht ver komen. Als jongens die niet direct eerste keus zijn, hun rol kunnen accepteren, denk ik dat je een mooi toernooi kunt spelen. Je hebt spelers nodig die in het teambelang denken”, opent Babel in gesprek met Voetbal International.

Het gebrek aan vastigheden kan Oranje zomaar opbreken, vreest de voormalig Ajacied. “Andere landen spelen al jaren met dezelfde jongens, terwijl er bij Oranje veel wisselingen zijn geweest. Een paar jongens spelen nu hun eerste eindtoernooi en zijn nog niet echt op elkaar ingespeeld. Die ervaring wordt soms best wel onderschat, vind ik. Zo’n detail kan dan net het verschil maken in bepaalde situaties.”

Babel weet nog niet hoe ver Oranje kan komen, aangezien Koeman nog moet zoeken naar de beste startformatie. “Laten we hopen dat de ervaren jongens opstaan en in vorm zijn. De verwachtingen zijn misschien niet zo hoog, maar als je kijkt naar de laatste tien à vijftien jaar: als er hoge verwachtingen waren, dan was het drie keer niks, en als er lage verwachtingen waren, dan haalden we bijna de finale. Dus ik ben benieuwd.”

Oranje gaat minstens de halce finale halen

  • Eens
  • Oneens
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie