Baas mist leerzame periode met Bogarde bij Ajax

Foto: Baas mist leerzame periode met Bogarde bij Ajax

Youri Baas strijdt dit seizoen samen met Owen Wijndal en Jorrel Hato voor de linksbackpositie bij Ajax. De jongeling ontwikkelde zichzelf de laatste jaren uitstekend en dat komt volgens hem gedeeltelijk door het werk van Winston Bogarde.

Lovende Baas over Bogarde

Tot dit seizoen was Bogarde namelijk de assistent van Erik ten Hag. Hij kreeg daarbij de speciale opdracht van Ajax om met de defensieve krachten van het team te werken aan de verdedigende aspecten van de ploeg. Het bleek een uitstekende zet te zijn, want de spelers leerden veel van de voormalig speler van onder meer Ajax, Barcelona en Chelsea.

“Bogarde is natuurlijk een geweldige verdediger geweest, net als (John, red.) Heitinga, maar allebei ook wel met verschillende stijlen”, stelt Baas in gesprek met Voetbal International. “Heitinga heeft me veel geleerd, ook op tactisch gebied, terwijl Bogarde continu met de verdedigers bezig was om een bepaalde hardheid en meedogenloosheid over te brengen.”

“Tijdens trainingen was hij daar altijd zo scherp op, dat was heel leerzaam. Net zoals ik met Erik ten Hag – wat een geweldige trainer – en spelers als Lisandro Martínez en Daley Blind toch al niets te klagen had. Blind en Martínez spraken ook veel met me, probeerden me te helpen en dat heb ik altijd enorm gewaardeerd.”

Gevecht met concurrenten

Aangezien Wijndal vooralsnog niet aan de verwachtingen weet te voldoen, doet Heitinga steeds vaker een beroep op de jeugd. Waar Baas aan de linkerkant eerst de kans kreeg, geeft de oefenmeester tijdens de laatste weken het vertrouwen aan Hato. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen moet het drietal uitvechten wie de positie voor een langere periode gaat innemen.

Voor wie moet Heitinga kiezen?

  • Baas
  • Hato
  • Wijndal
242+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie