Antonio Puerta (22) overleden

Soccernews

Antonio Puerta is dinsdagmiddag in het Hospital Vírgen del Rocío overleden. De 22-jarige voetballer kreeg zaterdagavond tot vijf maal toe een hartstilstand en werd sindsdien kunstmatig in coma gehouden.

Zaterdagavond 22.00: Sevilla en Getafe ontmoeten elkaar in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Het duel begon zeer matig voor Sevilla met een vroege achterstand. Maar 35 minuten na de aftrap gebeurde er iets wat vele malen erger is: Antonio Puerta stortte inelkaar, en bleef bewegingloos op de grond liggen.

Beelden van Miklós Fehér en Marc-Vivien Foé kwamen weer tevoorschijn. Terwijl ook de supporters stil werden, want zij hadden evenals zijn teamgenoten en de medische staf direct in gaten dat er iets goed mis was. Ivan Dragutinovic schoot te hulp en voorkwam dat Puerta zijn tong inslikte.

Ook de medische staf kwam het veld opgerend en na een korte behandeling (twee minuten) kon de Spanjaard alweer op eigen kracht naar de kleedkamer lopen. Iedereen kon opgelucht adem halen, want hij had het overleeft. Wat echter niemand kon weten, was dat Puerta slechts aan het begin van een serie hartstilstanden stond.

Nog maar net in de kleedkamer kreeg hij nummer twee in de serie, waarna hij in volle vaart naar het Hospital Rocío del Virgén werd gebracht. Slechts enkele seconden na zijn opname in het ziekenhuis kreeg hij opnieuw een hartstilstand, waarna de artsen besloten hem direct over te hevelen naar de Intensive Care.

Vervolgens kreeg hij binnen 45 minuten hartstilstand nummer vier en nummer vijf. De artsen slaagden er echter keer op keer in om Puerta in leven te houden. Zondagochtend werd de situatie van de 22-jarige Puerta aangeduid als ‘zeer kritiek’. Maandagochtend was er ‘positief’ nieuws de situatie was veranderd naar ‘kritiek’. Een dag later was dit echter alweer veranderd naar ‘zeer kritiek’.

Gedurende de hele ochtend hebben verschillende familieleden, vrienden en sporters hem bezocht in het ziekenhuis, totdat zijn situatie verergerde. Uiteindelijk kwam Puerta rond de klok van 16.00 uur om het leven. Eind september zou hij voor het eerst vader worden, het huwelijk zou aan het einde van het seizoen volgen.

Eén ding zal iedereen zich blijven afvragen: waarom een topsporter van 22 jaar? Er is geen antwoord op. Puerta heeft twee keer last gehad van duizligheid, maar uit onderzoek bleek dat hij kerngezond is. Hij zal in Spanje in ieder geval de boeken in gaan als: Uno de los grandes valores del fútbol español (één der grootste uit het Spaanse voetbal).

Het verzoek van Sevilla om uitstel is door de UEFA gehonoreerd. Naar wanneer de wedstrijd verschoven is, is nog onbekend.

Voor het filmpje:[url=http://youtube.com/watch?v=CFc25Hym6q8]klik hier[/url]

0 Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:48
53+
Besiktas-flop Alli is kwijt: “Proberen uit te zoeken waar hij is”
23:29
20+
Twente moet het weken stellen zonder steunpilaar
23:06
171+
Giménez reageert stellig op transfergeruchten
22:47
34+
Frisse wind bij Rode Duivels: “Concurreren met de andere toplanden”
22:23
178+
Gemeente Rotterdam begint voorbereidingen huldiging Feyenoord
21:59
72+
Ronaldo is ‘een beter mens geworden’ na vertrek bij United
21:35
68+
“Mijn doel is wel om een keer voor Oranje te spelen”
21:11
175+
‘Eredivisie-topclub zit achter Pepi aan’
20:47
36+
‘Symbool’ Ronaldo wil nog veel wedstrijden voor Portugal spelen
20:24
156+
AZ wijkt uit naar groter stadion door belangstelling Youth League
20:01
242+
‘Advocaat stopt als hoofdtrainer van ADO’
19:38
188+
Blind krijgt lastige gewetensvraag: “De beste bondscoach?”
19:15
30+
Van Aken vermoedelijk lang uit roulatie bij Heerenveen
19:01
0+
Voorbeschouwing: Oranje mag tegen Frankrijk direct aan de bak in de kwalificatie
18:43
629+
“Als hij morgen voor AZ, Feyenoord of Twente tekent…”
18:36
9062+
‘Tom Egbers-verhaal krijgt nieuwe wending’
17:53
0+
‘Mogelijk einde seizoen voor Noppert’
17:30
122+
Depay mist De Jong bij Nederlands elftal
17:17
49+
Dallinga droomt hardop over Nederlands elftal
16:46
333+
‘Opstellingsadvies voor Ronald Koeman’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie