Amsterdamse sneer: ‘Horen ze niet graag in Eindhoven’

Foto: Amsterdamse sneer: ‘Horen ze niet graag in Eindhoven’

Nadat Ajax in de Europese midweek met 4-0 won van Borussia Dortmund, en PSV juist verloor van AS Monaco (1-2), schat iedereen de kansen van de gasten uit Eindhoven al helemáál niet meer zo hoog in. Maar dat vindt oud-doelman Ronald Waterreus onterecht.

“Na een magistrale wedstrijd van Ajax tegen Dortmund hoor je nu: hoe moet PSV in hemelsnaam de klus gaan klaren? Volgens mij was er nog een goed voorbeeld in augustus, toen PSV de strijd om de Johan Cruijff Schaal won van Ajax (0-4, red.). Natuurlijk lagen de verhoudingen toen iets anders dan nu, maar wat PSV uit die wedstrijd moet meenemen, is het gevoel dat Ajax te kloppen is”, vertelt Waterreus in de Trouw.

Hij stelt wel dat die clash om de JC Schaal niet meer te vergelijken is met die van aanstaande zondag. “Wat ze niet graag horen in Eindhoven: Ajax was in augustus voetballend de betere ploeg. Daar zit ‘m de crux. FC Twente, FC Utrecht en – wat langer geleden – Getafe hebben het goede voorbeeld gegeven: pak ze keihard aan, speel met het mes tussen de tanden en laat het maar zien. Dan kan Ajax best kwetsbaar zijn.”

‘Niets met geld te maken’

Tot slot vindt Waterreus dat PSV zich niet mag verschuilen achter het ‘verschil in budget’, mocht het zondag in Amsterdam foutgaan. “PSV zit ontegenzeggelijk dichter bij Ajax dan vorig seizoen, maar als Ajax eenzelfde prestatie levert als tegen Dortmund, dan kan het verschil ineens weer mijlenver lijken en gaat het weer de hele tijd over het verschil in geld, wat ik een onzindiscussie vind. Man of the Match was dinsdag Remko Pasveer, die transfervrij werd overgenomen van Vitesse. Dat heeft niets met geld te maken..”

Eens met Waterreus?

  • Ja
  • Nee
487+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie