Ajax-terugkeer bespreekbaar: “Mijn telefoon staat altijd aan”

Foto: Ajax-terugkeer bespreekbaar: “Mijn telefoon staat altijd aan”

Vurnon Anita staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax. Dat vertelt de 34-jarige Nederlander, in gesprek met ESPN, die enthousiast is over de overgang van Jordan Henderson.

Grote transfer van Henderson

Anita doorliep de Amsterdamse jeugdopleiding, speelde jarenlang in het eerste team van Ajax en vertrok vervolgens naar Newcastle United. Vijf jaar lang stond hij daar onder contract. Hij stond in die periode in de Premier League veelvuldig tegenover Henderson, die op dat moment in de clubkleuren van Liverpool uit kwam.

Henderson maakte in die tijd een grote indruk op Anita. Toen hij hoorde dat Ajax geïnteresseerd was, reageerde hij dan ook direct enthousiast. “Het is een jongen van Premier League- en Champions League-niveau. Ik kan me herinneren dat hij heel veel praat op het veld. Hij kan bij Ajax op zes spelen en vanuit daar het spel verbinden en coachen”, vertelt Anita.

Anita over terugkeer bij Ajax

Zelf voetbalt hij sinds afgelopen zomer in Saudi-Arabië bij Al-Orobah. Zijn teamgenoten wisten hem direct te vinden toen het nieuws over Henderson naar buiten kwam. “Mijn teamgenoten reageerden heel verbaasd op de transfer. ‘Gaat hij echt naar Ajax’, zeggen ze dan. Volgens mijn teamgenoten had Ajax ook voor een veel goedkopere optie kunnen kiezen. Eentje met een Ajax-DNA.”

Anita doelt daarmee op zichzelf. Hoewel hij niet direct verwacht dat Ajax hem zal bellen voor een terugkeer naar Amsterdam, staat hij altijd open om met zijn jeugdliefde in gesprek te gaan. Hij volgt zijn oude club namelijk nog altijd op de voet. “Als Ajax belt, staat mijn telefoon altijd aan”, sluit hij het interview dan ook af.

Is Anita nog goed genoeg voor Ajax?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
399+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie