Ajax-supporters krijgen alvast verschrikkelijk nieuws

Foto: Ajax-supporters krijgen alvast verschrikkelijk nieuws

Het gaat de goede kant op met het coronavirus, maar we moeten oppassen niet té positief te worden. De realiteit is dat er waarschijnlijk zonder publiek gevoetbald gaat worden totdat er een vaccin is gevonden. Dat benadrukt stadiondirecteur Henk Markerink van de Johan Cruijff ArenA nog maar eens.

In een interview met De Telegraaf vertelt hij: “Aanvankelijk ging iedereen – ook ik – ervan uit dat in augustus, september alles wel weer back to normal zou zijn, dat er weer in volle stadions zou kunnen worden gespeeld. Maar de geluiden dat dit niet zo is, worden steeds sterker.”

In Amsterdam denkt men hard na over de zogenaamde anderhalvemeter-maatschappij, maar Markerink plaatst een kanttekening: “Wat als iemand midden in de rij naar het toilet moet? Dan zal hij mensen willen passeren en dat is niet de bedoeling. Het betreden en verlaten van het stadion, het toiletbezoek én de horecapunten zullen social distancing vrijwel onmogelijk maken.” En er is volgens de directeur nog een bijkomend probleem: “Op de welbekende beelden van ruzies in supermarkten blijkt dat het vaak misgaat als er emoties loskomen. Of mensen zich aan de regels houden, heeft met discipline te maken. Wat gebeurt er na een doelpunt van Ajax? Een tegentreffer? Of een discutabele beslissing van de scheidsrechter?”

Ook in het nieuwe voetbalseizoen, 2020-2021 dus, zal er dus zonder publiek gevoetbald moeten worden, iets wat veel fans niet zien zitten: “Maar ik vrees dat het voorlopig toch de realiteit is.”

Baal jij hiervan?

  • Ik wel
  • Ik niet
788+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie