‘Ajax komend seizoen in pot 1 Champions League’

Foto: ‘Ajax komend seizoen in pot 1 Champions League’

Het ziet er naar uit dat Ajax een goede kans maakt om volgend seizoen in pot 1 te komen voor de Champions League-loting. Daarvoor zullen de Amsterdammers nog wel beslag moeten leggen op de titel. Ook kunnen er nog een paar andere factoren meewegen.

Ajax moet in de komende vier wedstrijden PSV achter zien te houden om zich tot kampioen te kronen van de Eredivisie. Dat levert directe plaatsing op voor de Champions League, waarbij het coëfficiënt van 82.500 de Amsterdammers in ieder geval in pot 2 plaatst. Toch lonkt voor Ajax ook nog pot 1 als een club, uit één van de top-zes landen, landskampioen wordt én de Champions League wint. Dan gaat er namelijk een plek naar het land dat zevende staat op de UEFA-ranking, een plaats die Nederland inneemt vanaf komend seizoen.

Rekenen op pot 1

Drie van de vier halve finalisten kunnen nog kampioen worden in eigen land, waarbij het gaat om Real Madrid, Liverpool en Manchester City. De kans is dan ook erg groot dat één van die drie clubs kampioen wordt en de Champions League gaat winnen. Alleen het Spaanse Villareal zou nog roet in het eten kunnen gooien. Mocht Ajax dus landskampioen worden, dan kan men al bijna rekenen op een plek in pot 1. Daarmee ontloopt Ajax in elk geval komend seizoen de kampioenen van Spanje, Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk en Portugal.

 TIP: Scoort Ajax meer dan vier doelpunten tegen Zwolle? Pak 2.35 keer je inzet! En pak de bonus van €250 bij Circus!  

Hoort Ajax in pot 1 thuis van de Champions League?

  • Ja
  • Nee
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie