‘Ajax kijkt in Italië voor mogelijke opvolger Klaassen’

Foto: ‘Ajax kijkt in Italië voor mogelijke opvolger Klaassen’

Ajax ziet Yacine Adli mogelijk als een interessante optie. Naar verluidt hebben de Amsterdammers geïnformeerd bij AC Milan naar de Franse middenvelder.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Ajax doet navraag bij AC Milan voor Adli

Dat meldt journalist Matteo Moretto van de de sportwebsite Relevo maandagmiddag. Volgens de berichtgeving heeft Ajax enkel navraag gedaan naar de 23-jarige middenvelder. Het is nog afwachten of de interesse concreet wordt, en de Nederlandse grootmacht mogelijk een bod gaat doen. De Fransman met Algerijnse roots wordt ieder geval gezien als een interessante speler om in de gaten te houden.

Doorgebroken in Ligue 1

Adli doorliep de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, maar wist in het Parc des Princes niet door te breken. In de winter van 2019 zag Girondins Bordeaux zijn kans schoon en pikte het talent op voor 5,5 miljoen. Daar groeide hij uit tot een belangrijke speler, waarna AC Milan hem in de zomer van 2021 vastlegde voor 8,5 miljoen. De Italianen lieten hem vervolgens nog een jaartje rijpen in Bordeaux.

Vorig seizoen verbleef Adli voor het eerst in Milaan, maar kon zijn stempel niet drukken. De inbreng bleef slechts beperkt tot zes Serie A-duels, waarvan één als basisspeler. Het is dan ook de vraag of de Rossoneri het helemaal zien zitten in de voormalig jeugdinternational. Hij moet nu op het middenveld onder meer concurreren met aanwinst Tijjani Reijnders. Naar verluidt informeerde Ajax naar de huidige status van Adli, die nog een contract tot medio 2026 heeft in San Siro. In Amsterdam kan hij mogelijk de opvolger worden van Davy Klaassen, die wellicht moet vertrekken.

Een interessante optie voor Ajax?

  • Lijkt me wel
  • Nee, niet doen
527+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie