‘Ajax-dreun voor Van ‘t Schip’

Foto: ‘Ajax-dreun voor Van ‘t Schip’

Søren Lerby heeft hard uitgehaald naar de selectie van Ajax. De oud-speler van de Amsterdammers laakt de mentaliteit van de spelersgroep en vindt bovendien dat de clubleiding een verkeerde beslissing heeft genomen met John van ‘t Schip. Volgens Lerby had Ajax met de oefenmeester moeten verlengen.

Lerby hekelt Ajax-mentaliteit en omgang met Van ‘t Schip

In gesprek met Voetbal International vertel Lerby dat hij altijd hamerde op mentaliteit in zijn Ajax-periode. “Ik bleef nooit lang chagrijnig. Maar op het veld deed ik alles om te winnen. Het gaat om die drie punten op zondag, al het andere is oninteressant. Dat is niet zo, maar als profvoetballer moet je wel zo denken.”

Volgens de Deen ontbreekt dat juist nu bij de selectie van Ajax. “Dat zag je dus niet bij Ajax afgelopen seizoen. Die spelers straalden totaal geen energie uit, geen wil om te winnen of om er ook maar iets van te maken. Ja, af en toe twintig minuutjes, een helftje soms. Meer niet. Alles wat fout kon gaan, is bij Ajax fout gegaan de afgelopen jaren. Het had toch allemaal niks meer met een voetbalclub te maken?”

Ajax maakt fout met Farioli

Lerby verwacht dat de nieuwe trainer Francesco Farioli voor een zware uitdaging staat. “Hij zal meteen een baas moeten zijn. Erg lastig, voor een onervaren trainer uit het buitenland.” Volgens Lerby had Ajax veel beter door kunnen gaan met Van ‘t Schip. “Ze hadden veel netter met John moeten omgaan en hem eerder duidelijkheid moeten geven over de toekomst. Ze hadden in de winterstop moeten besluiten dat hij nog een seizoen trainer zou blijven. Stel dat deze zomer een buitenkansje als Erik ten Hag beschikbaar was gekomen, dan had je dat met John echt wel kunnen oplossen.”

Volgens Lerby had de clubleiding van Ajax beter met Van ‘t Schip om moeten gaan. “Hij had meer vertrouwen en waardering verdiend, zeker gezien de situatie waarin hij instapte. Maar ja, zulke dingen blijven liggen als niemand de leiding heeft. Bij Ajax keek afgelopen seizoen iedereen naar elkaar, niemand deed wat.”

Had Ajax beter Van ‘t Schip kunnen laten zitten?

  • Ja, was een betere keuze geweest
  • Nee, prima dat Van 't Schip weg is
10960+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie