Wedden op Half time / Full time

Er zijn tientallen verschillende zaken om op te wedden tijdens een voetbalwedstrijd. Eén van de opties is het inzetten op Half time / Full time. Bij dit type weddenschap deel je de voetbalwedstrijd eigenlijk op in twee delen. De uitslag van een wedstrijd in de rust kan totaal anders zijn dan na het laatste fluitsignaal.

Hoe werkt dat wedden op Half time / Full time nu eigenlijk? In dit artikel leer je wat deze wedoptie inhoudt en wanneer het handig is om hiervoor te kiezen. Ook wordt er een voorbeeld gegeven over hoe deze bet in elkaar steekt en bekijken we de voordelen en nadelen van inzetten op Half time / Full time.

Hoe werkt wedden op Half time / Full time?

Bij alle bookmakers kun je een weddenschap afsluiten op welke ploeg de wedstrijd weet te winnen of de voorspelling van een gelijkspel. Dit noemen we ook wel de 1×2-weddenschap. Bij de meeste aanbieders kun je daarnaast wedden op de Half time / Full time-weddenschap. Je maakt hierbij eenzelfde soort voorspelling, alleen deel je de krachtmeting tussen de teams in tweeën. Je zet in op het resultaat van de rust en het eindresultaat, en dat in één bet. Het gaat dan dus om welk team op voorsprong staat of het voorspellen van een gelijke stand, en dat voor beide momenten in de wedstrijd.

De Half Time / Full time-weddenschap, ook wel afgekort tot HT/FT, geeft je meer flexibiliteit om een concreet wedstrijdverloop te voorspellen. In een wedstrijd is het namelijk goed mogelijk dat de uitploeg voor de rust op een 0-1 voorsprong is gekomen, maar de thuisploeg het in de tweede helft omdraait en uiteindelijk met 3-1 wint.

Allerlei HT / FT-combinaties mogelijk

Er zijn vele situaties en combinaties mogelijk. Dit opent allerlei deuren voor Half Time / Full Time wedden. Zo kun je bijvoorbeeld voorspellen dat een team een voorsprong weggeeft en dat het daarna nog gelijk wordt.

Doordat je niet op één maar op twee zaken inzet, stijgt de quotering. Je neemt natuurlijk een groter risico, maar mocht je gelijk krijgen, dan verdien je een stuk meer dan bij alleen een weddenschap op de winnaar. De hoogste odds worden gegeven voor de meest onwaarschijnlijke scenario’s. Bijvoorbeeld een underdog die met de rust achterstaat en toch nog weet te winnen.

In de tabel hieronder zie je de mogelijke uitslagen bij het Half time / Full time wedden. Bij de bookmaker wordt de bet vaak weergegeven als bijvoorbeeld 1/1, X/2 of 1/2. Hierbij staat 1 voor voorsprong/winst van de thuisploeg, 2 voor hetzelfde bij de uitploeg en X voor gelijkspel. Het eerste getal verwijst naar de situatie bij rust, en het getal achter de / naar het eindresultaat. De getallen kunnen hierbij worden vervangen door de namen van de teams.

Bet        Half Time                         Full Time
1/1       Voorsprong thuisploeg  Winst thuisploeg
1/X       Voorsprong thuisploeg  Gelijkspel        

1/2       Voorsprong thuisploeg  Winst uitploeg  

X/1       Gelijkspel                      Winst thuisploeg
X/X       Gelijkspel                      Gelijkspel        

X/2       Gelijkspel                      Winst uitploeg  
2/1       Voorsprong uitploeg     Winst thuisploeg

2/X       Voorsprong uitploeg     Gelijkspel

2/2       Voorsprong uitploeg      Winst uitploeg

Half time / Full time-variant: scoreverloop voorspellen

De standaard bij deze weddenschap is dat je inzet op welke ploeg er in winnende positie staat bij de rust en bij het einde van de wedstrijd, waarbij ook het gelijkspel op beide momenten een optie is. Een aantal aanbieders van sportweddenschappen heeft daarnaast nog een variant in de aanbieding.

Zo kun je bij sommige bookmakers ook wedden op de exacte uitslag van de wedstrijd via het principe van Half time / Full time wedden. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen dat de thuisploeg met 1-0 voorstaat in de rust en dat de uitploeg uiteindelijk met 1-2 wint.

Deze tweede variant levert nog hogere quoteringen op dan de standaard rust / eindstand bet. Bij de standaard van deze weddenschap zet je ‘alleen’ in op welke ploeg er in winnende positie is in de rust en bij de eindstand. Bij deze variant moet je ook nog de exacte uitslag toevoegen aan je weddenschap. Doordat je niet alleen inzet op de winnende ploeg, maar ook nog op een exacte (tussen)stand stijgen de odds enorm. Aan de andere kant is het wel een stuk risicovoller.

Wanneer kies je voor de Half time / Full time-weddenschap?

Je kunt in principe bij elke wedstrijd deze weddenschap gebruiken. Toch is het niet altijd even makkelijk om dat te doen. Bij twee ploegen die enorm aan elkaar gewaagd zijn, is het lastiger om precies te voorspellen wat er gaat gebeuren in de wedstrijd. Natuurlijk weet je nooit wat er gaat gebeuren op het veld, maar bij topteams is het vaak iets voorspelbaarder en makkelijker in te schatten.

Daarom is het bijvoorbeeld handig om deze weddenschap te gebruiken op het moment dat een topteam uit een bepaalde competitie het tegen een mindere ploeg opneemt. Bij deze wedstrijden is de kans dat je de winnaar goed hebt vaak groter.

Mocht je ervan uitgaan dat de favoriet de wedstrijd gaat winnen, dan kun je die ploeg al bij de einduitslag noteren. Dan moet je alleen nog de keuze maken wat er voor de rust gaat gebeuren. Gaat de favoriet in de eerste helft al een voorsprong opbouwen, of staat het in de rust nog gelijk? Ook kan het zijn dat je denkt dat de underdog wel sterk begint, maar daarna inzakt.

Bij een wedstrijd met een duidelijke favoriet zijn de odds voor een overwinning van deze club vaak lager. Door ook nog in te zetten op de stand in de rust verhoog je de odds, waardoor je uiteindelijk kans maakt op een hogere winst. Dan moet de favoriet wel voorstaan bij het rustsignaal en het laatste fluitsignaal om de weddenschap winnend af te sluiten.

Voorbeeld: Inzetten op ‘Half time / Full time’

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het inzetten met Half time / Full time. Voordat je in gaat zetten met deze weddenschap is het handig om onderzoek te doen naar de ploegen uit de desbetreffende wedstrijd. In dit voorbeeld kijken we naar Atlético Madrid. Deze Spaanse topclub wint historisch gezien veel thuiswedstrijden. Door de speelstijl van manager Diego Simeone zie je zelden monsterscores in de wedstrijden van Atlético. Maar de score valt wel vaak in hun voordeel uit.

Vaak weet Atlético in de eerste helft nog niet te scoren, omdat er in de tweede helft echt pas aangezet wordt door de ploeg. In de eerste helft is de club vooral bezig met het verdedigen zodat er geen goals worden geïncasseerd. Het komt daarom geregeld voor dat Atlético met een gelijkspel de rust ingaat omdat het nog 0-0 staat.

Bij deze club kan het dus slim zijn om tegen een defensief ingestelde laagvlieger in te zetten op gelijkspel in de rust en winst van Atlético Madrid aan het einde van de wedstrijd. De laagvlieger zal er alles aan doen om geen doelpunt tegen te krijgen, maar Atlético begint zelden echt aanvallend aan een wedstrijd. Daarom lijkt inzetten op ‘Gelijkspel / Atlético Madrid’ een mooie weddenschap in thuiswedstrijden.

Voordat je in gaat zetten op dit type bet is het dus handig om eerst naar de twee ploegen te kijken en naar de speelstijl van de clubs. Een ploeg als Manchester City wint namelijk ook veel wedstrijden, maar deze club scoort vaak al in de eerste helft. In dat scenario zou de bet ‘Manchester City / Manchester City’ dus interessant kunnen worden. Daarbij zet je in op een voorsprong van City in de rust en de winst na 90 minuten.

Half Time / Full Time wedden – Voordelen en nadelen

Wat zijn nu de grootste voordelen en nadelen van de weddenschap Half Time / Full Time? Het belangrijkste pluspunt hadden we al benoemd. Dit is namelijk de vrijheid die deze weddenschap jou als speler geeft. Je hebt meer opties om jouw specifieke inzichten in de prestaties van voetbalclubs om te zetten in een bet.

Valt het je bijvoorbeeld op dat een ploeg vaak van een achterstand terugkomt, dan kun je hier op gaan anticiperen, en zo een voorspelling doen tegen hogere odds. Doordat je op twee momenten in de wedstrijd inzet, krijg je meer winst uitbetaald wanneer je deze combinatie goed hebt ingevuld

Tegelijkertijd is het grootste nadeel óók die keuzevrijheid. Het kan verleidelijk zijn om je allerlei exotische scenario’s in te beelden, maar de kans dat dit uitkomt is niet altijd supergroot. Vergeet dus niet om de balans te bewaken. Ga zoals altijd af op een goede beredenering en analyse als je aan de slag gaat met Half time / Full time wedden.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie