Wat zijn bookmakers bonussen?

Sinds wedden op sport legaal is in Nederland zijn er tientallen nieuwe aanbieders in ons land. Elke bookmaker hoopt natuurlijk zo veel mogelijk vaste gebruikers aan zich te binden. Door bonussen aan te bieden proberen de bookmakers om wedders enthousiast te maken voor hun sportsbook. Hier lees je wat bookmaker bonussen zijn en van welke type bonussen je allemaal gebruikt kunt maken.

Wat zijn bookmaker bonussen?

Een bookmaker bonus is een manier om de zoekende wedder ervan te overtuigen ergens te komen spelen, of een steuntje in de rug te geven als ze al een account hebben bij een gokwebsite. In de basis krijg je van de aanbieder een gratis weddenschap, welkomstbonus of een gedeeltelijke gratis weddenschap. Bij deze deals krijg je een extra aanbieding om je te motiveren om bij een bookmaker te gaan wedden. Met deze gratis weddenschappen of kredieten kan je inzetten op sportweddenschappen zonder dat je je eigen geld spendeert.

Welke bonussen heb je en hoe werken ze?

Er zijn een aantal verschillende bonussen die veel worden gebruikt in Nederland. Zo heb je de welkomstbonus, stortingsbonus, no deposit bonus, free bets, risicovrije weddenschap en de odds boost. Deze zes sorten bonussen zullen worden uitgelegd met een voorbeeld.

De welkomstbonus

De welkomstbonus is een van de bekendste bonussen die bookmakers weggeven. Een aanbieder probeert logischerwijs zoveel veel gebruikers aan te trekken en aan zich te binden. Doordat er veel aanbod is, heeft een beginnende gokker veel bookmakers om uit te kiezen. Een welkomstbonus kan ervoor zorgen dat iemand ervan wordt overtuigd om zich bij een specifieke bookmaker aan te melden. Het is daarom belangrijk om dit bij bookmakers te vergelijken.

Eigenlijk is de welkomstbonus een verzamelnaam van verschillende andere bonussen. Je kan namelijk een stortingsbonus krijgen, maar ook een aantal free bets. Dit ligt maar net aan waar de bookmaker voor kiest. Lees dus eerst goed wat je krijgt als welkomstbonus.

Stortingsbonussen

Een veelvoorkomende welkomstbonus is de stortingsbonus. Hierbij krijg je als speler een soort van gratis tegoed. Deze stortingsbonussen worden vaak in percentages uitgedrukt. Zo kan je een bonus van 100% krijgen. Dit houdt in dat wanneer je honderd euro op een account zet, je nog eens honderd euro van de bookmaker krijgt.
Er zijn verschillende varianten van deze bonus. Het kan ook zo zijn dat je een 200% stortingsbonus krijgt of 75%. Het mooie van deze bonus is dat het bedrag dat je zelf op je account zet wordt vergroot. Het is vaak zo dat je deze bonus krijgt bij je allereerste storting, maar het komt ook voor dat je bij de tweede of derde keer weer een stortingsbonus krijgt.

Freebets

Een free bet kost je als gebruiker in principe geen geld. De weddenschap wordt door de bookmaker betaald. Je kunt een free bet krijgen van bijvoorbeeld vijf of tien euro en deze inzetten op bepaalde wedstrijden. Soms is het zo dat je dit niet op een wedstrijd naar keuze in kan zetten, maar alleen op vooraf bepaalde voetbalwedstrijden, of een specifiek type weddenschap.

Stel je krijgt een free bet van vijf euro die je inzet op een wedstrijd. Op het moment dat je verliest, verandert er eigenlijk niets voor jezelf. Deze vijf euro die is ingezet is betaald door de bookmaker en het kost je daardoor niets. Wanneer je een free bet wint, krijg je echter ook niet de volle mep uitbetaald. De vijf of tien euro die je gratis hebt gekregen om in te zetten gaat weer terug naar de bookmaker. Alleen de winst krijg je op je account gestort.

De no deposit bonus

Elke bookmaker heeft zijn eigen goede en slechte kanten. Het kan lastig zijn om uit te vinden welke bookmaker nu precies bij jou past. De no deposit bonus is een manier om hier achter te komen. Bij de vorige voorbeelden moest je eerst geld op een account zetten voordat je over de bonus kan beschikken. Hierdoor zijn de gratis weddenschappen niet kosteloos. De no deposit bonus is dat wel.

Bij deze bonus krijg je in feite een klein startbudget, van bijvoorbeeld tien euro, om mee te beginnen. Je hoeft dus alleen een account aan te maken en hoeft nog niet te storten voordat je begint met wedden. De bookmaker hoopt natuurlijk dat, wanneer je je bonus gebruikt hebt, je zelf gaat storten en bij de aanbieder blijft.
Je mag bij de no deposit net als bij de freebet soms zelf bepalen waar je op in wil zetten, maar hij kan ook verbonden zijn aan een bepaalde competitie of wedstrijd.

Een risicovrije weddenschap

Hoe risicovoller de weddenschap, hoe hoger de odds worden. Daarnaast kan je ook genoegen nemen met een lagere odd, omdat je ervan uitgaat dat een club zeker gaat winnen. Toch weet je het bij voetbal nooit. Ook Barcelona en Real Madrid verliezen wel eens van de kleinere ploegen.

Een van de bonussen die bij deze gedachte kan aansluiten is de risicovrije weddenschap. Dit is precies wat de naam zegt. Je loopt als speler nul risico tijdens het afsluiten van deze weddenschap. Je zet in op een wedstrijd en als je wint krijg je uitbetaald zoals altijd. Op het moment dat je verliest krijg je de inzet weer terug van de bookmaker. Het verschil met de free bet is dat je dus wel zelf de inzet van de weddenschap betaald, maar uiteindelijk verlies je er geen geld mee als de zaken niet goed uitpakken.

De odd boost

Bij een odd boost heeft de bookmaker vaak al verschillende wedstrijden en weddenschappen uitgekozen voor de speler. Een bepaalde combinatie zou normaal een odd van bijvoorbeeld 3.00 opleveren, maar met de odd boost geeft bookmaker nu een odd van 3.50 of hoger.

De odds zijn bij deze weddenschappen erg aantrekkelijk, maar soms zijn het lastige weddenschappen. Het is daardoor niet altijd prijs bij een odd boost. Toch is het een leuk extraatje op het moment dat je de weddenschap wint.

Nieuwe spelers kunnen veel voordeel putten uit de verhoogde quoteringen die worden aangeboden bij een odd boost. Een zege van een favoriet team kan dan soms odds van wel 50.00 of 100.00 krijgen. Deze valt dan wel in de categorie welkomstbonus: je kunt er dan alleen bij je eerste storting gebruik van maken. Ook is er vaak een maximaal bedrag ingesteld dat je kunt inzetten op deze speciale weddenschap.

Waarom worden deze bonussen weggegeven?

Door het grote aanbod van legale aanbieders in Nederland kan de speler uit tientallen bookmakers kiezen. Elke bookmaker wil zoveel mogelijk actieve gebruikers hebben. Door een bonus aan te bieden hoopt de bookmaker dat je voor hen kiest én dat je later bij heb blijft wedden op sport. Bij de eerste bonus zal de bookmaker wellicht iets verlies maken, maar op het moment dat ze er een trouwe klant mee winnen, wordt dit geld later terugverdiend. Gemiddeld genomen, want jij doet natuurlijk hard je best om de bookmaker te verslaan!

Waar moet je op letten bij bookmaker bonussen?

Het is altijd belangrijk om de voorwaarden van een bonusaanbieding door te nemen. Het kan namelijk zo zijn dat je een stortingsbonus pas krijgt op het moment dat je boven een bepaald bedrag stort. Het is zonde als je daar na het storten pas achter en de bonus mist. Verder moet je bij free bets en odd boost opletten of het om vooraf bepaalde wedstrijden gaat. Je kan niet altijd kiezen op welke wedstrijd je inzet. Als je de voorwaarden eerst goed doorleest, kom je nooit voor verrassingen te staan.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie