Wat is een bookmaker?

Bookmakers zijn bedrijven waar je kunt wedden op sport. Vroeger gebeurde dat in fysieke wedkantoren, tegenwoordig kun je bij online bookmakers weddenschappen aangaan. Als je de weddenschap goed voorspelt, krijg je een bepaald bedrag winst, afhankelijk van de quoteringen.

Waar komen bookmakers vandaan?

Het woord bookmaker komt uit Engeland, waar de fysieke wedkantoren in de 19e eeuw zijn ontstaan. Het begon in de paardensport waarbij het gokken op de uitkomst van de race populair werd. Je kon weddenschappen plaatsen bij een wedkantoor, ook wel bookmaker of bookie genoemd. Vandaag de dag gebeurt gokken over heel de wereld en online via gokwebsites. In Nederland zijn er verschillende bookmakers die legaal weddenschappen aanbieden voor uiteenlopende sporten, zoals voetbal, tennis, Formule 1 en darts.

Hoe werkt een bookmaker?

Een bookmaker biedt weddenschappen aan op sportevenementen. Hier staat een bepaalde quotering of odd tegenover. Dit getal vermenigvuldigt je inzet als je winst. De bookmaker kan de quoteringen op verschillende manieren bepalen, zoals kijken naar de prestaties van een team of sporter, de kansen op een bepaalde uitkomst en de verwachtingen van het publiek. Als de uitkomst van je weddenschap klopt, moet de bookmaker winst aan je uitkeren. Bekende bookmakers in Nederland zijn:

Hoe kun je bookmakers vergelijken?

Stap één voor het gebruiken van een bookmaker is een goede bookmaker kiezen. Er zijn veel verschillende bookmakers in Nederland beschikbaar op het internet. Door de quoteringen te vergelijken tussen verschillende bookmakers, kun je de beste weddenschappen vinden. Ook kun je kijken naar andere verschillen, zoals de opbouw van de website, het aanbod in sportweddenschappen, live wedden, mobiel wedden, betaalmethodes, de bonussen en de bereikbaarheid van de klantenservice. Iedere gokker heeft zijn eigen voorkeuren en iedere bookmaker is anders, dus neem je tijd voordat je een definitieve keuze maakt. Vooral ervaringen van andere gebruikers of websites met reviews kunnen je helpen om bookmakers te vergelijken.

Hoe kies ik een betrouwbare bookmaker?

Voor Nederlandse bookmakers is het belangrijk dat de bedrijven achter de gokwebsites een vergunning hebben bij de Kansspelautoriteit. Van alle bookmakers met een vergunning kun je ervan uitgaan dat ze veilig en betrouwbaar zijn, omdat ze aan strenge regels en wetten moeten voldoen. Kijk daarnaast ook naar de reputatie van een bookmaker en bijvoorbeeld reviews op internet van gebruikers. Daar kun je uit opmaken of er problemen zijn met het plaatsen van weddenschappen of uitbetalingen. Kies altijd een bookmaker met een vergunning, een betrouwbare betalingsmethode, zoals iDEAL, en kijk naar de voorwaarden zoals uitbetalingstermijnen en welkomstbonussen.

Het sportsbook van bet365, één van de grootste bookmakers ter wereld.

Hoe maak ik gebruik van een bookmaker?

Als je een bookmaker hebt gekozen, moet je eerst een account aanmaken bij de bookmaker. Dit doe je gemakkelijk op de website van de online bookmaker. Je moet hiervoor je identiteit bevestigen via een controle van je paspoort of ID-kaart. Vervolgens kun je via verschillende betaalmethodes geld storten op je account om een saldo op te bouwen waarmee je kut wedden. Nadat je jouw eerste storting hebt gedaan, kun je weddenschappen plaatsen op verschillende sportwedstrijden. In het sportsbook vind je alle opties van wedstrijden en verschillende soorten bets. Als je de weddenschap hebt geplaatst en de uitslag correct is, ontvang je winst en kun je verder spelen of een uitbetaling aanvragen.

Voordelen van gokken bij online bookmakers

Gokken bij online bookmakers biedt een aantal voordelen voor jou als speler. Je kunt elke dag live en via je mobiel inzetten tientallen of honderden evenementen, zoals de grote voetbalcompetities uit Europa, maar ook kleinere competities uit andere werelddelen. Het enige wat je nodig hebt is een stabiele internetverbinding, een geverifieerd account en natuurlijk saldo om mee te spelen. Het voordeel van een breed aanbood aan online bookmakers is dat je de weddenschappen en quoteringen kunt vergelijken tussen verschillende bookmakers. Degene met de beste odds is natuurlijk het meest aantrekkelijk. Een ander voordeel van online gokken is dat het betalen en geld storten soepel verloopt via je bankrekening. Je kunt je saldo online makkelijk beheren en een snelle uitbetaling aanvragen wanneer je winst hebt gemaakt.

Hoe verdient een bookmaker geld?

Kortgezegd verdienen bookmakers geld door weddenschappen die in hun voordeel uitvallen. Als een speler een weddenschap verliest, behoudt de bookmaker of het casino zijn inzet. Maar hier zit een doordachte strategie achter. Bookmakers berekenen de kans van elke weddenschap en de quoteringen die ze aanbieden. Als er veel weddenschappen worden afgesloten op één evenement, kunnen ze op ieder moment de quoteringen aanpassen voor nieuwe weddenschappen. Hierdoor kunnen ze altijd een klein verschil aanbrengen in hoeveel winst ze moeten uitbetalen aan winnende spelers.

Bookmakers gebruiken een statistische methode die op langere termijn en bij veel weddenschap altijd in hun voordeel uit zal vallen. Door de eigen kansen te spreiden en winstmarges in te bouwen, maakt de uitslag van een enkele wedstrijd voor de bookmaker niet zoveel uit. Ze zeggen niet voor niets dat het huis altijd wint. Toch kun je als individuele speler grote winsten boeken, zolang je verstandig omgaat met gokken op sport.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie